Top restaurant, Gajini

Käytiin tässä lähiaikoina syömässä yhdessä Suomen huippukokin ravintolassa, Gaijinissä. Aluksi suunniteltiin uutta Henri Alén Hod Dog -ravintolaa, mutta ravintola oli niin pieni ja ahdas, joten tällaiselle ahtaanpaikankammoiselle tyttöselle, ravintola ei ollutkaan niin mieleen. Päädyttiin siis Tomi Björckin ravintolaan, joka on perehtynyt Aasialaiseen ruokakulttuuriin. Ravintolassa on tapana tilata 3-4 ruokalajia ja jakaa se ruokailijoiden kesken, tällätapaa kaikki pääsee maistamaan erilaisia makuja. Meidän listaltamme löytyi tiikerirapuja herkullisessa kampasimpukka kastikkeessa, rapeaksi paistettua possua käärittynä salaatinlehtiin ja viimeisenä pelottavan näköisiä friteerattuja rapuja. Oikeasti, näyttivät ihan hämähäkeiltä, miten ruoka voikin olla niin pelottavaa. Olin aivan varma että lähtevät pian kipittämään lautaselta.
Muuten ravintola oli ihana, tyylikäs ja muistutti ruokatavoiltaan paljon Lontoossa kokeiltua Omami ravitolaa.

I had dinner few weeks ago in one of Finnish top chefs restaurant, Gaijini. First we thought that we go and try Henri Aléns new Hod Dog place, but the place was so small and because I'm scared of poky places, I couldn't stay there. So we switch to Tomi Björcks restaurant. His top restaurant is mostly about Asian food. You order 3-4 servings and share with you friends, so in that way everyone can try different flavors. First we had a tiger prawns in scallop sauce, then a crispy pork wrapped in lettuce and finally really scary looking crabs. Seriously! Those looked like spiders and I hate those! I was so sure that they will star walking with their creepy legs.
But for all that, I liked the place, classy and it remind me similar place in London call Omami.

1 kommentti