tiistai 9. kesäkuuta 2015

Piazza del Duomo

Palataan Italian maalle, varmaan Milanon tunnetuimpaan nähtävyyteen, Duomo di Milanoon. Jos nyt tuntuu siltä että Italia postaus ei nappaa, rullaa vain alaspäin. Piazza del Duomo on varmasti joka ikinen päivä täynnä turisteja, enkä ollenkaan ihmettele. Aukealla on kaupungin parhaimpia nähtävyyksiä sekä kunnon shoppailu kadut. Jäätelö kioskeja ja ravintoloita on joka nurkassa, mikään ei kyllä voita kuumaa päivää Duomon aukiolla jäätelö kädessä. Taisimme meidän lomamme aikana kävellä tästä aukiolta joka päivä muutamaankin otteeseen. Käveltiin kuumuudessa, sateessa ja yöllä, oli sää mikä tahansa Duomo kirkko on mieletön näky. Ja miksei olisi, se on Euroopan toisiksi suurin kadetralli, goottityylinen ja 157 metriä korkea, voin kyllä myöntää että jalat hieman tutisivat portaita kiivetessä alas Duomon katolta, en suosittele korkeanpaikan kammoiselle sitten ollenkaan. Viimeiset rappuset ovat niin jyrkät että niissä rupeaa huippaamaan. Kirkko omaa ihan uskomattoman hienot koristelut katolla, niin kuin sisäpuolellakin ja ei ihme, Italialaiset tekivät mielestäni kauneimmat rakennukset 400 luvulla.

Let's go back to probably most famous place in Milan, Duomo di Milano. If you don't feel like reading anything about Italy, please scroll down. I am so sure that Piazza del Duomo is everyday full of tourists, and I don't blame them. There are best sights of Milan at the same place and great spots for shopping. Also there are ice cream carts and restaurants at every corner, nothing can beat hot day at Duomo holding an ice cream in your hand. I think we past this spot everyday multiple times and it didn't matter if it was +30 degrees, raining or night, Duomo is always amazing sight. And why wouldn't be? It's Europe second largest cathedral, Gothic style and 157 meter tall and I can sure you that it was terrible climb down there, top steps are so steep and you can see whole Milan from up there. I'm still shaking when I think about those stairs.
Aukealla sijaitsee myös muutama museo sekä Galleria Vittorio Emanuele II arkadi rakenteinen ostoskeskus. Ei voi olla loisteliaampaa paikkaa huippumerkeille, kuin lasikupolinen rakennus, jonka päädystä löytyy myös riemukaari.

At the same piazza there is also couple museums and Galleria Vittorio Emanuele II arcade structured shopping mall. There are great labels, Versace, Prada, Gucci and Luis Vuitton. Class sealing and triumphal arch at a gable are perfect set.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti