Unelma työssäkö?

Kuten blogini kuvauksessa lukee, että olen aloitteleva stylisti ja tässä ammatissa aloitellaan melkeinpä aina freelancerina, joten ohessa on pakko olla myös toinen työ, ainakin omalla kohdallani.

Minun toinen työ on päivätyöni, josta on muodostunut minulle hyvin rakas. En malta odottaa päästä töihin ja sairaslomalle on kamala jäädä, saati sitten kesälomalle. Ensimmäisinä päivinä kaipaan jo työntouhuun myymälään, mutta muutamassa päivässä sitä oppii rentoutumaan ja irtautumaan työstä kokonaan.

As in my description says; I am a starting stylist and for this kind of career choice, you almost every time has to start as a freelancer, so you might need an another job on side, at least I do.

I love my day job, I can't wait to go work and I hate, if I'm sick and I have to stay home or when it's time to vacation, it's hard to stay away from work, but after few days it easy to let go and start to relax.
Muoti on minulle intohimoni ja saan onneksi olla muodin ympärillä päivätyössäni kokoajan. Työskentelen klassisessa ja laadukkaassa vaatekaupassa myyjänä ja visualistina Helsingin ytimessä.

Minun työssäni viikot ovat samankaltaisia, mutta päivän työsisältö vaihtelee; jonain päivänä somistetaan koko myymälä uusiksi (tämä on minun suosikkini, ja suunnittelen sitä jo aina viikko aikaisemmin, rakastan päästä luomaan uutta visuaalista ilmettä myymälään.) toisena päivänä stailataan mallinuket uuden näköisiksi ja jonain päivänä laitetaan näyteikkunat uuteen uskoon.

Tekemistä riittää, mutta jokaiseen päivään kuuluu asiakaspalvelu sekä myyntityö. Tässä pääsen myös käyttämään stailistin taitojani, sillä moni asiakas on enemmän kuin tyytyväinen, kun keksin heille asukokonaisuuden, esimerkiksi heidän valitsemansa paidan ympärille. Tai autan heitä uusimaan heidän vaatekaappinsa lähes kokonaan.

Visualisti ei pelkästään vain myy tuotteita ja somista. Olen maalannut meidän näyteikkunan seiniä, rakentanut mitä omituisempia asioita ikkunan somisteeksi ja akkuporakone on muodostunut perus työkaluksi näissä puuhissa.

Fashion is passion of mine and I am happy, that I can be around it every day. I work as a visual merchandising in a classic, high quality clothing store in heart of Helsinki.

Weeks of my job are kind of similar, but the days change kind of lot. One day I change the whole look of the store, another day I style the mannequins and one day I do the makeover of the showcase.

There is a lot of work, but one thing is the same every day. Serving the customers, that is the most important job, to make customer happy; helping they to choose perfect outfit around some shirt, they had picked up or finding that perfect blouse.
Monesti minulta on kysytty, onko tämä minun unelma työni. On ja ei. Siinä mielessä on, että olen visualisti ja saan työskennellä mukavassa työympäristössä (vaikka huonoja päiviäkin löytyy, mutta sekin kuuluu jokaiseen työpaikkaan, ei joka päivä voi olla hyvä päivä.) Saan olla asiakaskontaktissa erilaisten ihmisten kanssa ja pääsen käyttämään stylistin taitojani.

Mutta jos haluaisin jotain lisää, niin haluaisin stailata myös muotikuvauksia, mitä aina silloin tällöin pääsenkin tekemään freelancerina, mutta toivoisin että saisin tehdä niitä vielä useammin. Totta kai käytän myös paljon stailaus taitojani blogini kanssa ja jokainen asukokonaisuus on harkittu huolella, joten periaatteessa tämäkin on jo osa unelmaa, harrastepuolella kylläkin.

Miten olen siis päässyt tähän? Sen saat kuulla ensi viikolla tulevassa postauksessa. Joten pysy kuulolla!

People ask me a lot, is this my dream job? Yes and no. I love being visual merchandising and I want to keep doing that, but one thing I want to do more is to style photo shoots, I do that as a freelancer, but more would be the dream. I do use my stylist skills of photo shoots on my blog and every outfit is a well thought. So I think that is a part of the dream as well.

So how have I got to this point? That you will find out at next week, so stay tuned!

4 kommenttia

  1. Ootko koskaan miettinyt, että hakisit assariksi esim. Vesa Silverille tai muulle tunnetulle stylistille? Siinä oppisi paikat ja ihmiset aika hyvin ja jäisi mieleen. :)

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa olen. Teri niitin stylistin assarina olen muutama vuosi sitten ollutkin, mutta viime aikoina tuo ajatus on unohtunut kokonaan. Kiitos muistutuksesta, tätä pittäkin lähteä pohtimaan :)

    VastaaPoista
  3. Hei tää oli oikeesti mielenkiintonen postaus! Mukava blogi sulla :-)

    VastaaPoista