Kainalon paras kaveri on alumiiniton deodorantti

Sunnuntain kunniaksi on taas kauneus vinkkejä tarjolla, tai oikeastaan tuotevinkkejä. Olen pitkään etsinyt alkoholitonta ja alumiinitonta deodoranttia, sellaista vielä joka pitäisi hien hajun poissa ja kainalot kuivana.

Tämä tehtävä ei ole ollut helppo, deodorantti tarjontaa on vaikka kuinka paljon, mutta harmikseni suurin osa sisältää alumiinia. Jos satunkin löytämään alumiinittoman, sisältää se sitten alkoholia, sitä kun laittaa juuri sheivattuun kainaloon, niin ai että kuinka se kirveleekään. Näitä deodorantteja käytin jonkin aikaa, mutta kauhean kuivana kainalotkaan eivät pysyneet.

Sain pari viikkoa sitten Lushilta testattavaksi alumiinittomia, alkoholittomia sekä säilöntäaineettomia deodorantteja, kuinka olenkaan innolla testannut niitä, jos löytyisi vihdoin ja viimein se kauan etsitty deodorantti.
Ensimmäisenä testailin Aromaco paladeodoranttia; taikapähkinän, patsulin ja kamomillasaunioviinietikan sisältämä deodorantti on helppo laittaa, hierot vain palaa kuivaan kainaloon ja vola. Paladeodorantteja pitää vain muistaa säilyttää kosteassa huoneessa, etteivät sivut kuivu. Mutta jos näin käy veitsellä vain kuiva osa pois tai voit hieroa palaa kostaa ihoa vasten, näin kuiva osa pehmenee ja palaa voi taas huolettomasti käyttää.

Tämä pala pitää kainalot kyllä kuvina, vaikka olisikin lämmin päivä ja tuntuu että sulat asfaltille. Ainoa miinus on patsulin tuoksu, sillä omalle nenälleni se on hieman jyty tuoksu, mutta ajan kanssa uskon että siihen tottuu. Ja jos ei totu, niin aina voi suihkauttaa iholle miellyttävää parfyymiä, niin patsulin tuoksu ei puske sieltä läpi.
Tuoksun puolesta tämä seuraava paladeodorantti on suosikkini; T'eo deodorantti tuoksuu sitruunalta ja aprikoosilta, todella raikas ja loistava valinta kainaloille. Sinisellä vaha pinnalla suojelet sormiasi ja valkealla puolella hierotaan kuivaa kainaloa, jauheet imevät kosteutta ja pitävät kainalot kuivina, muistathan, ettei kristallideodoranttia saa kastella, palan tulee olla kuiva.

Parhaimman tehon T'eo deodorantista saa kun sivelee sitä Aromaco deodorantin päälle. Sitruunan tuoksu peittää todella hyvin Aromaco deodorantin patsulin tuoksun ja näin kainalot kestävät koko päivän kuivina, vaikka illalla olisikin tiedossa salitreeni. Mutta jos hikoilee vähän, menee tämä sitruunainen deodorantti yksinkin ja pitää hien kurissa.
Viimeisenä testailin The Greeench -vartalopuuteria, tehokasta yrttijauhetta joka karkottaa pahat tuoksahdukset, tätä voi levittää myös muualle vartalolle, jos on suinkaan tarve. Talkki imee kosteutta, joten tämä on ihan loistava kuumilla kesäpäivillä, kun koko kroppa hikoilee. Itse kuumina päivinä huomaan miten sisäreidet ja rintojen alta hikoilee ihan mielettömästi, pienen koon ansiosta tämä purnukka menee kätevästi käsilaukussa ja voi vessassa vaikka levittää uudestaan jos on tarvetta. Jos olet kovasti hikoilevaa tyyppiä tai tiedät että olet menossa kunnon hikitreeniin, voit lisätä tätä puuteria pala deodorantin päälle tehostamaan deodorantin tehoa.

Tuoksultaan tämä on aika jytyä tavaraa, sillä se sisältää salvia, rosmariinia ja timjamia. Ensimmäisellä kerralla hämmennyin tuoksusta kovasti, mutta toisella kerralla vartalopuuterin tuoksu tuo mieleen keittiön tuoreineen yrtteineen.
I was testing out deodorants from Lush which were aluminium and alcohol free. Unfortunately this blog post is only in Finnish, if you want to read the post, please use translate on right side of the page.

*Yhteistyössä: Lush

2 kommenttia

  1. Sotkeeko tuo T'eo kuinka vaatteet käytettäessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sotke, mikään näistä ei jätä valkoista länttiä tumman paidan kainaloon.

      Poista