Äänikirjojen mukaantempaiseva lukija

Rakastan kirjojen lukemista. Rakastan uppoutua kirjan tarinaan, kehitellä oman maailman kirjan perusteella ja paeta todellisuudesta. Mikä ihana tapa viettää iltaa parvekkeella teemuki vieressä, istua ruuhkabussissa punaisten takavalojen saattelemana tai järvenrannalla heilutellen samaan aikaan jalkoja vedessä.

Vaikka mielestäni oikea kirja on paljon parempi, kuin äänikirja uskaltauduin kokeilemaan Storytel sovellusta, kun sitä minulle tarjottiin. Olin hyvin skeptinen asian suhteen, voinko päästä tarinaan kiinni jos joku toinen sen minulle lukee? Mitä jos en pidäkään lukijan äänestä? Entä jos en saakaan rakennettua mielikuvitusmaailmaa tarinan ympärille, kun en sitä ole itse lukemassa? 
Äänikirja on erittäin näppärä, eikä lukijan äänessä ole moittimista päinvastoin, Nainen junassa kirjan lukija tempaisee minut mennessään ja koska kirja on kirjoitettu päiväkirja maisesti, on tarinassa helppo pysyä perässä. Tämä on ainoa kirja jonka olen kuunnellut, joten en osaa arvostella lukijaa, kuin tämän kirjan perusteella.

Storytel sovellus on helppokäyttöinen, kirjaat itsesi sisälle, valitset haluamasi kirjan laajasta kirja valikoimasta, valitsen haluatko kuunnella sen suomeksi, ruotsiksi vain englanniksi ja alat kuuntelemaan. Ensimmäisellä kerralla hieman jännitti, muistaako se sitten mihin jäin vai aloittaako se alusta? Pistin oikein minuutit ylös, kuinka kauan olin kuunnellut jos vain sattuisi niin, ettei sovellus tajuakaan että kirja on vielä kesken. Turhaan murehdin tätäkin, tarina jatkuu siitä mihin viimeksi jäit, aivan samanlailla, kuin musiikkia kuunnellessa puhelimesta, kirja jatkuu kun painat taas play nappulaa. Muistathan että tarvitset kuunnellaksesi kirjaa nettiyhteyden.
En vaihtaisi kyllä järvimaisemalla ollessani kirjaa pois tai rannalla lokoillessani. On siinä kirjan lukemisessa se oma taikansa, kirjan tuoksu ja kirjojen sivujen tekemä ääni, kun käännät sivua. Mutta taas arjen keskellä, juoksulenkillä tai kun istut siellä ruuhkaisessa bussissa tai junassa toiselle paikkakunnalle, tällöin äänikirja on loistava valinta. Saat blokattua kanssamatkustajat pois mielestäsi, etkä kärsi matkapahoinvoinnista, sillä voit vain kuunnella tarinan kulkua, sulkea vaikka silmäsi jos siltä tuntuu. 

Pääset kokeilemaan Storytel sovellusta 14 päivän ajaksi ilmaiseksi tästä.

// unfortunately this post is only in Finnish, it about talking book, Storytel.
Top Mango / Jacket Noisy May / Trousers Zara / Sneakers Rachel Zoe / Ring Gina Tricot

*Yhteistyössä: Storytel

Ei kommentteja