Vihreät supervoimat

Millainen on mielestäsi viihtyisä parveke? Itse pidän siitä että siellä on sohva tai nojatuoli, jossa olisi mukava istua, nojata pehmoiseen tyynyyn. Tuolin vieressä olisi myös pieni pöytä, josta voi nauttia aamupalan auringon paisteessa. Seinällä roikkuisi lyhty ja pöydällä olisi myös kynttilöitä, jotka valaisisivat tunnelmallisesti illalla pienen parvekkeen. Ja kukkia, paljon vihreyttä joka puolella. Kukat saavat aina minut rauhoittumaan, niitä on ihana katsella. Miksei samalla kasvattaisi omat yrtitkin parvekkeella, ehkä myös mansikoita ja tomaatteja.

// What makes your balcony look cozy? I like to sit on sofa next to a small table, where I can eat breakfast.  There would be lantern on wall and candles on table so when the dark comes, it would be romantic and beautiful. Then there would be flowers everywhere, I just love to watch flowers, they calm me down.
En ole mikään suuri viherpeukalo, mutta ulkokukat ja yrtit saan kyllä pidettyä hengissä ainakin suurimman osan. Tällä hetkellä parvekkeeltani löytyy tomaatti, chili, basilika ja salaatti, niitä oli aluksi kaksi ruukullista, mutta toinen valitettavasti menehtyi kesken kaiken.  Peilin luona ruukusta löytyy myös hortensiaa ja murattia. Tämä kaikki vihreä saa parvekkeeni näyttämään viihtyisältä, miten ankea se olikaan, ennen kuin sain kaikki nämä kasvit tänne istutettua.

Vaikka saankin yrttejä siemenestä asti kasvatettua, en kyllä onnistu saman lailla tomaattien tai chilien kanssa. Pari vuotta sitten kasvatin chilejä itse, tai yrtin. Korkeita niistä tuli, yksi oli lähes minun pituiseni, mutta kukkia en niihin saanut. Syksyn tulessa, kun kasvit piti siirtää sisätiloihin, sai chilini kaikki seittiä joka paikkaan. Se oli sitten niiden loppu, en uskalla ainakaan lähiaikoina yrittää samaa uudelleen.

Sisällä taas minulla onkin vain enää tekokukkia, olen tappanut kaktuksia moneen otteeseen, joten tuskin minulla mikään sisäkasvi pysyisi hengissä. Vaikka vihreät supervoimat häviävätkin sisälle astuessa, on minulla silti silloin tällöin leikkokukkia ostettu olohuoneen pöydälle. Mutta olen varma että jonain päivänä yritän uudestaan kunnon kasvien kanssa, jos minusta tulisikin oikea viherpeukalo.

// I’m not a green thumb, not a good one. I can keep outdoor plants alive, well most of them. Right now I have tomatoes, chili, basil and salad, there were two of them, but the other one didn’t make it. By the mirror I have hydrangea and ivy. I remember how mirthless this was, before I plant these here.


At indoors I have no powers; all of my plants are fake. I do buy cut flowers, but that it. I have killed a cactus, many times before, so I think I’m not going to buy a normal plant indoors any time soon.

6 kommenttia

 1. Aivan ihanan näköistä! :) ❤
  janeandkoalas.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Oi, että oispa meillä parveke! Olisi varmaan hyvinkin samantyylinen ♥ Vihreät kasvit tuo mukavaa eloisuutta niin parvekkeelle kuin sisällekin :-)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuovat. Mutta jos ei ole parveketta ja löytyy isot ikkunalaudat joissa voi istua, voi lähteä luomaan niihin samankailtaisuutta :)

   Poista
 3. Aivan ihanan näkönen parveke sulla! :)

  https://veerakaisla1.blogspot.fi/

  VastaaPoista