Neule ja kauluspaita klassikko barokkityylisessä palatsissa

Viimeistä Saksa postausta viedään joten säästin parhaimman viimeiseksi. Toivottavasti ette ole niin kyllästyneitä, että tämä jää teiltä lukematta.

Kaunis Nymphenburgin palatsi oli ehdoton suosikki paikkani Münchenissä. Sinne oli erittäin helppo päästä, meillä oli käytössämme päivälippu, jonka ostin suoraan lentokentältä. Lippu kattoi 40minuutin junamatkan ja rajattoman käytön busseilla sekä metroilla, eikä lipulla ollut hintaa kuin 13€.  Bussilla pääsee juuri sopivan lähelle Nymphenburgin linnaa, pysäkiltä tarvitsee vain kävellä kanaalin vartta pitkin palatsille. Muistahan vain valita oikean suunnan, mutta ei huolta, palatsi nimittäin näkyy jo bussipysäkille asti. 


// This is the last post from Munich, but I saved the best place for last. The beautiful palace of Nymphenburg was my absolutely favorite. It is very easy to arrive; you can take bus and be there in ten minutes. You can’t get lost from the bus stop, you can see the palace faraway and you just walk beside of the Chunnel.

Voin vain kuvitella, kuinka upea tuo paikka on aikoinaan ollut; kanaali olisi äyräitä myöten täynnä vettä, joutsen perheitä uisi ohi kauniina kesäpäivänä ja tiellä menisi hevosten vetämä vaunu, jossa istuisi kauniisti pukeutuvia ihmisiä. Tällä kertaa joki oli melkein tyhjä, mutta silti sieltä bongasin usean joutsen perheen ja ison kasan ankkoja ja hanhia, joten kannattaa katsoa minne astut. Enkä suosittele oikaisemaan nurmen poikki vaikka kuinka mieli tekisi.

Itse palatsi oli todella kaunis, henkeä salpaava, kun aurinko osuu kultaisiin yksityiskohtiin. Tämä barokki tyylinen palatsi oli aikoinaan Baijerin hallitsijoiden kesäresidenssi, joten olin aivan innoissani kun pääsin katsomaan millaisissa oloissa he ovat siellä asuneet.


// I can only imagine how amazing this place must been. The chunnel would be full of water, swan families would swim in water and a horse carriage would pass you by, and there would be beautiful people all dressed up, heading to a ball in a gorgeous palace. This time the chunnel was nearly empty, but I did saw few swan families and lot of gooses and ducks. So be careful and watch your steps.
Kun vihdoin pääset sisälle vastaanottoaulaan (mikä kuulemma jatkuu myös ylempiin kerroksiin, mutta valitettavasti turistit eivät seuraaviin kerroksiin päässeet) ensimmäinen tila on avara ja valoisa jota koristaa iso kattokruunu. Isoista ikkunoista näkee takapihan puutarhan, joka tuo mieleen hieman Versaillesin puutarhaa, mutta ei ole läheskään niin mahtipontinen.

Voin vain kuvitella, kuinka kaunis tämä palatsi on lämpöisenä kesäpäivänä. Kuinka ihana olisi kivuta takapihan näyttäville portaille hellemekossa ja ottaa täydellisiä asukuvia. Nähdä toimivat suihkulähteet ja kävellä koko puutarha-alue läpikotaisin. Tällä kertaa tosin asuna toimi klassinen neuleen ja kauluspaidan yhdistelmä villakangastakin kanssa. Näyttävät portaat pysyivät taka-alalla ja taustalla komistaa vain kaunis Nymphenburgin palatsi.


// The baroque styled palace it breathtaking and when you get in, you will arrive a glorious hall where there is a massive chandelier on a sealing. I heard that the hall keeps going on till the third floor, but we tourists can’t go up there.  From the big windows at back, you can see at the back yard. A beautiful garden which remind me little of Versailles garden, but it’s nothing that glorious in here.  I can imagine myself in here on a hot summer day. I would climb the stairs and take the perfect outfit pictures, wearing summer dress and admire all that beauty; flowers, fountains, people. It would be great. 
Jacket Calvin Klein / Shirt Marc O'Polo / Sweater H&M /
 Jeans Vero Moda / Sneakers Nike / Bag H&M

Ei kommentteja