Nälässä viimeiset viisi päivää

Heratbeat Detox kuuri on nyt vihdoin ja viimein takana. En ole ennen ollut minkäänlaisella Detox kuurilla tai ylipäätänsä minkäänlaisella dieetillä, ellei karkkilakkoja yläaste aikana lasketa. Ja voin rehellisesti sanoa, että taitaapa tämä jäädä ensimmäiseksi sekä viimeiseksi Detox kuuriksi. On helppoa, että joku on jo valmiiksi laatinut viikon ruokalistan etukäteen, mutta on ikävää, että nälän tunne ei ole kadonnut ollenkaan koko viikon aikana. Olen ollut nälässä viimeiset viisi päivää.

Ensimmäisenä päivänä kirjoitin jutun blogiini jossa kävin läpi asioita joita toivoin tältä kuurilta ja jutun pääset lukemaan tästä. Itsehillintä kyllä on karttunut, vaikka joka päivä kävin keskustelun mielessäni, että mitä jos sittenkin lopettaisin tämän tähän ja söisin ihan oikeaa ruokaa. Ja uskokaa vain, olin lopettaa useampaan otteeseen päivän aikana, mutta hillitsin kuitenkin itseni, vaikkei se helppoa todellakaan ollut.
Turvotuskin hävisi toisena päivänä ja on oikeasti ollut todella keveä olo viimeiset neljä päivää kuurin aikana. En ole käynyt vaa’alla, mutta huomaan että pientä painon pudotusta on tullut. Kun kuuri valitettavasti loppuu, palaa turvotus ensimmäisen päivän iltana jo takaisin. Eikä ihme, kuuri on maidoton, suolaton, sokeriton, viljaa sai syödä vain aamulla puolen desin verran kaurahiutaleiden muodossa. Vaikka dietin jälkeen ensimmäisen päivän ruuat olivat kuitenkin terveelliset; ruisleipä juustolla ja kanamunalla aamupalaksi, Joe and the Juice pesto mozzarella leipä ja tuoremehu lounaaksi ja illalliseksi kanatomaattipastaa ja punajuurileipää.  Vehnä on saanut minut taas turpoamaan palloksi. Totesin myös illallisen aikana, että vatsa on tottunut pienempiin annoksiin, en jaksanut syödä kokonaista pasta-annosta kokonaan. Onneksi tästä jää käteen edes jotain, pienemmät annokset, kun kevyt olo on jo kadonnut kuin tuhkatuuleen.

Dieetin aikana minun ei ole tehnyt yhtään mieli makeaa joten se on toinen plus puoli. Mieleni kuitenkin halusi hiilareita. Unelmoin joka ilta täytetystä leivästä ja salaattia syödessä toivoin ruuan olevan lämmintä. Kylmä salaatti on hyvin tylsää syötävää.
Kolmatta päivää sanottiin vaikeimmaksi, mutta minusta toinen päivä oli täyttä tuskaa. Miten voikaan tehdä mieli niin paljon oikeaa, normaalia ruokaa? Ja sitä nälän määrää, koko ajan vain on nälkä, kun saa syötyä jää pieni nälän tunne vieläkin vatsanpohjaan. Neljäntenä päivänä rupeaa jo tottumaan nälän tunteeseen, eikä se enää juurikaan haittaa. Kaikkeen näköjään tottuisi. Paitsi niihin detox ruokiin, suosikeikseni nousi supersmoothie jota oli joka lounas. Pinaattia, avokadoa ja mangoa tästä nautin suuresti, mutta muista ruuista en saanut tyydytyksen tunnetta. Loppua kohden niiden syöminen tuntui enemmän kidutukselta.

Oma ruokavalioni oli hiukan eri kuin resepteissä. En itse syö manteleita, pähkinöitä tai linssejä ja papuja joten jouduin korvaamaan niitä avokaadolla tai jättämään ne vain pois. Joten ruoka-annokseni ei olleet ihan niin täyttäviä, kun niiden olisi pitänyt olla. Ehkä tämä on jollekin toiselle hieman helpompi dieetti, kun se oli minulle.

Ja koska koko aika on ollut nälkä, en ole pystynyt oikein keskittymään. Mieleni on aina ajelehtinut ajattelemaan ruokaa, enkä sen takia ole saanut mitään kirjoitettua. Olen myös ollut töissä kaiken valoisan ajan, joten se siitä asukuvien ottamisesta ulkona. Mutta jos jään jotain kaipaamaan tästä dieetistä on se kevyt olo. Turvotuksen jäämisen pois, sen olotilan voisin ottaa aina. Mutta rakastan leipää, enkä usko jättäväni koskaan vehnää omasta ruokavaliostani pois, sillä leipomisesta tulisi erittäin haastavaa tällä tavoin, samoin kaikesta muusta. Joten keksin jonkin toisen keinon millä saan kevennettyä taas oloani. Tai sitten vain tämä ensimmäinen päivä oli shokki kropalleni, kun se sai taas pitkästä aikaa kunnon ruokaa. 

// I have been on a detox diet and this was my experience, I starved last five days. Unfortunately this post is only in Finnish. 

Ei kommentteja