Mitä kannattaa Venetsiassa oikeasti nähdä


Viimeistä Venetsia postausta viedään joten pian on vuorossa Firenze fiiliksien jakamista. Jos kuitenkaan matkustelu jutut eivät nappaa, tulossa on myös muitakin postauksia tällä viikolla.

Venetsian nähtävyyksistä on sen verran sanottava, että itse nähtävyyksistä suosikeikseni nousivat Rialton silta ja Santa Marian kirkko, joka on aivan älyttömän iso. Se sijaitsee ihan meren rannalla ja on niin uskomattoman hieno, että se kannattaa käydä katsomassa.
Venetsia on tunnetusti kuuluisa sen kanaaleista ja jos Venetsiaan kerta menee, niin kannattaa ehdottomasti mennä gondoli ajolle. Pysäkkejä on lähes joka kulmalla ja puolen tunnin kanaali seikkailu maksaa 80e, samalla hinnalle pääsee jopa 6 henkilöä. Joten ei pelkoa, että jokaisesta henkilöstä pulitetaan tuo kahdeksankymmentä euroa. Tätä reissua suosittelen erittäin lämpimästi, sillä tällä tavoin näet ne kulmat, mitä muut eivät tule näkemään kävellen. Vaikka Venetsiassa ei kuljekaan autoja tai vespoja, hälinä on välillä aika suuri. On mieletöntä, kun ajelehditte pitkin kanaaleja, tulee paikkoja missä on aivan hiiren hiljaista ja kuuluu vain rauhallinen veden lotina.

Gondoli oppaat ovat elokuvista tuttuun tapaan pukeutuneet mustiin housuihin, raidalliseen neuleeseen sekä päässään heillä on se kuuluisa lierihattu punaisella nauhalla koristeltuna. On myös mukavaa, kun on paikallinen opas, joka osaa kertoa myös pientä nippelitietoa Venetsiasta ja mainitsee, kun olemme ohittamassa Casanovan palatsin.
Jos olet menossa Italiaan ja olet kulttuurin ystävä miksi ihmeessä, et menisi katsomaan oopperaa. Olisin itsekin halunnut käydä katsomassa oopperaa ihan oopperan omassa kotimaassa, mutta kanssa matkustajani eivät olleet yhtä mieltä minun kanssani. Onneksi sain heidät kuitenkin kanssani katsomaan Vivaldin Four season viulukonserttia. Olin aivan myyty tästä konsertista; kaunista klassista musiikkia, soittajilla oli renessanssi teemaiset puvustukset, joten pystyi helposti kuvittelemaan, että olisit ollut 1700 – luvun italiassa. Illalla oli tunnelmallista kävellä Rialton sillan yli kotia kohti, keväinen ilma, tähtitaivas ja kaupungin valot. Tosin pimeillä kulmilla olin todella onnellinen, että en ollut yksin, ne ovat äärettömän pelottavia. Pieniä tummia kujia, onneksi ei tarvitse kävellä usein tuollaisilla kujilla.

Jos mietit mistä löytää hyvän konserttipaikan, hotellien aulasta minäkin löysin meidän konsertin esitteemme ja henkilökunta oli ystävällinen, kun tiedustelin pukeudutaanko heidän konsertteihin yhtä hienosti kuin Suomessa. Italiassa on ihan normaalia, mennä farkut jalassa klassisen musiikin konserttiin.
Parasta Venetsiassa on käveleminen. Ne pienet sokkeloiset kadut ovat vain mielettömän upeita turkoisineen kanaaleineen, sitä kauneutta on vaikea kuvailla tai edes näyttää kuvien muodossa. Joten kävelkää niin paljon kuin jaksatte. Suosittelen ottamaan myös paperikartan mukaan, sillä GPS:stä ei ole juurikaan apua pienissä sokkeloissa, se päästää sinut kartalle yleensä avarilla aukioilla, muuten saat olla aika hukassa.

Haluan myös mainita sen, etteivät paikalliset pidä siitä, että turistit vetävät matkalaukkujaan perässä, sillä se aiheuttaa meteliä ja pilaa heidän kivetyksensä. Voitte vain kuvitella, miten paljon haittaa tuhannet turistit aiheuttavat heidän teilleen. Matkalaukkujen vetäminen on myös hankalaa, kun jokaisen korttelin päässä on aina uusi silta ja joudut kantamaan laukkusi joka tapauksessa. Yleensä turistit, eivät tätä sääntöä noudata tai tuskin he sitä tietävätkään, mutta itse halusin olla kohtelias ja kannoin oman matkalaukkuni, vaikka se painoikin reilun kahdeksan kiloa. Sain ainakin hyvän käsitreenin.

Lue myös:

2 kommenttia