Taiteen ja muodin täyteinen palatsi


Florencen nähtävyyksistä ja museoista ykkössijalle nousi ehdottomasti Garden Boboli, iso palatsi massiivisella puutarhallaan. Puutarha ei ole pelkkää tasamaata, vaan sisältää kunnon mäkiä ja kumpuroita, kauniit istutukset ja suihkulähteet ovat vailla vertaa. Harmi vain ettei suihkulähteet olleet vielä päällä, mutta patsas asetelmista voi jo paljon kertoa, että kesäkaudella suihkulähteet ovat varmasti upea näky.
Palatsiin pitää ostaa lippu jos haluaa päästä käymään kauniissa puutarhassa, missä on muuten mielettömät näkymät kaupunkiin. Jos haluaa päästä myös sisällä sijaitseviin museoihin, on ostettava erillinen lippu, mutta sen voi ostaa samasta lippupisteestä. Sisältä löytyy mm. Palatsin huoneita kalusteineen, tadenäyttelyitä, patsaita sekä oma suosikkini muodin museo. Jos matkassa on mukana nuorisoa, tämä museo tulee halvaksi, sillä alle 26 -vuotiaat pääsevät museoihin halvemmilla hinnoilla. Muistakaa ottaa vain henkilöllisyystodistus mukaan.
Totta kai pidin huoneiden kierroksista, minusta on mukava lueskella mitä huoneissa on tehty, ovatko ne olleet lukusaleja vai odotusauloja. Näin pääsen kuvittelemaan millaista siellä olisi voinut asua. Muoti puoli oli totta kai muodista kiinnostuneelle erittäin mielenkiintoinen. Eri huoneissa oli eritelty eri materiaaleja ja tyylejä sekä kerrottu niiden historiasta. Näytillä oli myös aiheisiin sopivia asuja eri suunnittelijoilta; näytiltä löytyi mm Chanel, Roberto Cavalli, Puccini, Lanvin. Oli mielenkiintoista nähdä myös saman aiheen asuja eri vuosikymmeniltä. 

Harmikseni kaikki vaatteet olivat viimeisiltä 200 vuodelta, eikä joukosta löytynyt Rococota, Renesanssia tai muuta. Olisin mielelläni voinut tutustua myös viimeiseen kahteen tuhanteen vuoteen, mutta ei näköjään tällä kertaa.

Lue myös:

Ei kommentteja