Tukholma, trendi ruan paratiisi


Tukholma on kasvissyöjien ja vegaanien unelma, jos vähänkään on innostunut nykyisistä ruoka trendeistä, on Tukholma oiva valinta vaikka pienelle viikonloppu reissulle. Trendikkäitä salaattibaareja, smoothie bowl kahviloita on harvassa kulmassa. Jokaiselle löytyy jotakin, olen itse todella nirso kasvis ruuan suhteen ja jos minä löydän sieltä itselleni ruokaa, löydät myös sinäkin. 

Turha säikähtää, ettei lihaa löydy. Suosikikseni nousseesta salaattibaarista, Reload foodbar saa aivan mieletöntä kanasalaattia. Annos on valtavan kokoinen johon saat valita laajasta valikoimasta kuusi eri kasvislisuketta, kastikkeen ja silti hintaa salaatille jää vain alle 10 euroa. Suomessa saisit pulittaa tällaisesta annoksesta yli 15 euroa.

Reload foodbar, Sveavägen 78, 113 59 Stockholm
Taivaallisen hyvät jälkiruoat tarjoavat vanhankaupungin Cafe Kladdkakan. Nämä herkut sulavat suussa, voin erittäin lämpimästi suositella paikan porkkanakakkua, tämän herkun jokainen suupala on kuin pala taivasta. Kyytipojaksi käy hyvin tavallinen kahvi joka oli ystäväni mukaan mitä parhainta kahvia, tai piparminttu teetä, joka minun sanojeni mukaan ei voi koskaan olla huono valinta ja minä pysyn kannassani. Vaikka kakut olivatkin taivaallisia, ei tämä vielä lyö vertoja Lontoossa olevaan Peggy Porschen kahvilaan.

Cafe Kladdkakan Stora Nygatan 32, 111 27 Stockholm
Nämä pari paikkaa nousivat top 3 sijoille. Sijoille pääseee vielä kahvila Belmondo, jossa on mielettömän hyvät jäätelövalikoimat. Omaksi suosikikseni nousi vesimeloni jäätelö, tätä kannattaa kokeilla lämpöisen kesäpäivän kunniaksi. Kahvila sijaitsee yhden ostoskadun varrella, joten ostoksien lomassa täällä on hyvä piipahtaa. Pieni shoppailu tauko jäätelöä nauttien tai tietysti jos ikää riittää, valitse herkullinen aperol spritz drinkki. 

Cafe Belmondo, Drottninggatan 71A, 111 36 Stockholm

Lue myös:

Ei kommentteja