Kerrospukeutumisen kulmakivet

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kelle muulle on jäänyt kerrospukeutumisesta traumat? Ala- ja yläasteella, kun äiti pakotti pakkasilla laittamaan ne kamalat värikkäät pitkät kalsarit farkkujen alle. Ja auta armias jos silloin oli liikuntatunti koulussa ja yritit riisuutua, niin ettei kukaan vahingossakaan näe niitä. 

Nyt parikymppisenä on tyhmää nolostua sellaisesta asiasta, oma terveys on kuitenkin tärkeintä ja flunssan pitäminen poissa on paljon tärkeämpää, kuin potea rumia pitkiä kalsareita. Toki nykyään on sukkahousuja ja legginsejä, mustia tai ihonvärisiä, jottei nolostusvaaraa ole. Ja missä sitä enää tarvitsee riisuutua kuin liikuntaharrastuksien pukuhuoneissa, missä ketään ei kiinnosta mitä toisilla on päällä. 

Nykyään kerrospukeutuminen aiheuttaa päänvaivaa, koska onhan se haastavampaa olla tyylikäs, kun pakkasta rupeaa olemaan kaksikymmentä astetta. Monesti sitä vain hautautuu vaatteisiin ja toteaa, että pääasia on, ettei ole vain kylmä. Mutta entä jos haluat olla pukeutua lämpöisesti, mutta myös tyylikkäästi? Seuraavat vinkit ovat juuri sinulle. 
Jos sinulla on reikäiset farkut ja haluat ehdottomasti pistää ne päälle, vaikka ulkona olisi melkein kymmenen astetta pakkasta, valitse housujen alle tyylikkäät ja kuviolliset sukkahousut. On aika makean näköistä, kun farkkujen reiästä pilkahtelee harmaata lumihiutalekuviota mustaa kangasta vasten. 

Hameen kanssa on pakkasilla oltava jo villaiset paksut sukkahousut. Itse saatan kunnon viimakelin iskiessä vetäistä vielä polvisukat sukkahousujen päälle, jotta sääreni pysyvät lämpöisenä. Tämän setin kanssa vielä harteille pitkätakki, jotteivät reidetkään pääse palelemaan. 
Miten sitten saat kerroksia pitämään yläkropan lämpöisenä. Tämä on selvästikin helpompi tehtävä. Voit valita ensin ohuen poolopuseron tai yksinkertaisen peruspitkähihaisen, aluspaidan päälle kauluspaita, ohut neule tai neuletakki. Jos ulkona on oikein kylmä, heitä päälle vielä jakku tai kauluspaita setin kanssa muhkeaneuletakki.

Kun takin alle laittaa kolmekin paitaa, olo helposti saattaa tuntua epämukavalta makkarankuorelta. Joten heitä yllesi mahdollisimman väljä takki, tätä ajatusta kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran takkiostoksilla. Muista, että haluat takin alle mahtuvan muutakin kuin ohuen villapaidan.

Ei kommentteja