Mokka ei sovi räntäkeleille, totta vai tarua?


"Mokka ei ole talvikenkä, vesi ja räntä pilaavat mokan täysin" 

Kuinka moni tietää, että yllä oleva väite on VÄÄRIN.  Mokka se ihana pehmoinen ja jotenkin suloinen kenkämateriaali on oikeasti aivan loistava märänkelin kenkä. Teko mokka on se, joka ei kestä vettä, se pilaa sen pinnan kokonaan.

Älä sentään laita upouusia kenkiä heti vesikelin sattuessa jalkaasi. Sinun täytyy suojata ne ihan älyttömän hyvin, että kenkäsi ovat valmiit kurakeleille. Muuten pilaat ne täysin. 
Eli mitä sinun pitää tehdä, että upeat mokkakenkäsi kestävät tässä Suomen talvessa ja oikeastaan koko vuotena, vettä kun meillä sataa aika usein. 

1 Harjaa mokkaharjalla kenkien mokka pystyyn, eli vastakarvaan.

2 Suojaa kenkäsi suojasuihkeella, käytä myrkyttömiä aineita, eli niitä jotka eivät haise pahalle. Silloin sinun ei tarvitse sperijata kenkiäsi ulkona tai ikkunat auki kylpyhuoneessa.

3 Toista harjaus ja suojasuihkeen laitto vielä kaksi kertaa

4 Kun olet suihkuttanut kolmannen kerran, älä harjaa kenkääsi uudelleen vaan jätä suoja-aine vaikuttamaan mokan pinnalle.
Kenkien huoltoa on hyvä tehdä tasaisin ajoin, jos käytät samoja kenkiä paljon, olisi suositeltavaa huoltaa kengät kerran kuussa, jotta kenkäsi pysyisivät hyvänä pitkään. Vähemmällä käytöllä riittää kenkien suojaus muutaman kerran vuodessa.

Jos kenkäsi ovat likaiset, muista harjata lika pois mokan pinnalta sekä kengänpohjista ennen hoitosuihkeen laittoa. 

Ei kommentteja