Epäonnistunut uudenvuodenlupaus 1/3


Ja niin vuosi on vaihtunut ja niin Instagram kuin blogitkin täyttyy tulevan vuoden tavoitteista ja toiveista. Tietenkin puolet on niitä, mitkä eivät kestä kuin muutaman viikon. Minunkin lupaukseni oli syödä terveellisemmin, mutta entä kun kaapissa kummittelee vielä joulusuklaat? Joten lupasinkin jotain muuta.

Tänä vuonna herkuttelen, mutta hieman vähemmän, sillä viimeisen puolen vuoden aikana tulleet kilot ovat muuttuneet uimarenkaaksi vyötäisilleni eivätkä mitkään vaatteet enää imartele vartaloani. Vaikka annan itselleni luvan herkkuihin, lisään urheilua tuplasti lisää.

Poikaystäväni pitää juoksemisesta ja on pyytänyt pitkin vuotta, että lähtisin juoksemaan hänen kanssaan. Mutta minäpä vihaan juoksemista, se sattuu nilkkoihin, penikkoihin ja keuhkot ovat sen jäljiltä vain pihisevä kasa. Vaikka juoksu on mielestäni yksi typerimmistä urheilulajeista ikinä, lupauduin silti että tänä vuonna tulen mukaan. Löysin netistä couch to 5k ohjelman, joka näytti minusta helpolta. Helppo startti voisi ehkä saada minustakin juoksijan. Saa nähdä kuinka käy, mutta sain itselleni pienen takuun. Jos juokseminen tuntuu parinviikon aikana vieläkin enemmän kivuliaalta kuin mukavalta ajanvietteeltä, saan vetää pelin poikki.


Toinen lupaukseni oli, että pidän itsestäni parempaa huolta henkisesti. Oma jaksaminen on aina silloin tällöin ollut aivan nollassa, siksi blogin kirjoittaminenkin on ajoittain jäänyt tekemättä. Sohvalla makoilu ja uppoutuminen tv-sarjaan apaattisena on kuulostanut paljon mielenkiintoisemmalta, kuin arjen askareet.

Tätä varten hankin itselleni OURA sormuksen, älysormus joka mittaa niin askeleita, sillä olen monta vuotta jo miettinyt kuinka monta askelta otan oikein työpäivän aikana, kun työajalla istuminen on kielletty. Sormus kertoo myös kuinka hyvin nukun, kehon lämpötilan, sykkeet ja olenko palautunut tarpeeksi edellispäivän tanssitreeneistä. En tiedä kuinka hyvin tämä toimii, sillä vasta vartti sitten tulin Elisan kulmasta pois uusi sormus sormessani. Joten innolla odotan, että pääsen käyttämään tätä kapistusta. Kun olen päässyt enemmän kiinni tästä sormuksesta ja siitä miten tämä ylipäätänsä toimii, kerron lisää ehdottomasti.


Kolmanneksi haluan ehdottomasti nähdä enemmän ystäviäni. Kun mietin kuinka paljon vietin aikaa ystävieni kanssa aikaa viime vuonna, minua hävettää, että vedin parisuhteeni etusijalle. En ole ennen sanonut kavereilleni ei, mutta viime vuonna taisin tehdä sitä liian usein. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja panostan parisuhteen ohella myös ystävyyssuhteisiin.

Ei kommentteja