Hemmotteleva SPA hetki kotona pimeinä talvipäivinä

Kuinka moni muu tuntee olonsa nuutuneeksi näinä pimeinä aikoina? Aina väsyttää, olit sitten nukkunut yli kahdeksan tuntia tai ottanut pienet power napit töiden jälkeen, ennen salille menoa. Huomaat myös, että iho alkaa kuivua ja sääret näyttävät enemmän käärmeen nahalta, kuin parikymppisen naisen kimmoiselta iholta. Nenänpielet tuntuu karhealta ja huulet näyttävät enemmän rusinalta, kuin houkuttelevilta punahuulilta.


En voi olla ainoa joka tuntuu kuivuvan kasaan. Onneksi näinä synkeinä aikoina on ihanaa hieman hemmotella itseään iltaisin. Voit pitää oman SPA illan pitkän kaavan mukaan. Tehdä pienen jalkakylvyn, laittaa kasvonaamion kasvoillesi samalla kuin kuuntelet rentouttavaa musiikkia, hauskaa podcastiä tai katsot suosikki hömppä elokuvaa. Voit nautiskella mukillisen lämmintä yrttiteetä tai tehdä raikkaan vesidrinkin. Lisää vesilasiisi jääpaloja, mintun lehtiä, limen pala tai vaikka kurkkuviipale tai jäisiä vadelmia. Jäiset vadelmat toimivat myös hyvinä jääpaloina. Jos sokeri hammasta kolottaa, voit nauttia lasillisen jää kylmää Coca-Colaa. 


Jos tällainen pitkä hemmottelu hetki kuulostaa mahdottomalta toteuttaa, panosta ja nauti iltarutiineistasi. Itse rakastan omaa iltarutiinia, tuoksuvia rasvoja ja sitä raikkauden tunnetta. Tosin joskus super väsyneenä en jaksaisi millään tehdä jokaista askelta vaan haluaisin kaatua suoraan sänkyyn. Täytyy myöntää, että välillä jätän väliin seerumin laiton, jotta pääsen mukamas aikaisemmin nukkumaan. Vaikka fakta on, ettei siihen mene edes minuuttia. Joskus vain meikkienkin peseminen tuntuu aivan mahdottomalta tehtävältä.



Aloitan iltarutiinini meikkien pesemisellä, johon käytän suomalaisbrändin, Muru Murun meikinpoistoainetta. Olen lopettanut vanulappujen käytön, joten käytän pientä pinkkiä pehmeää liinaa jonka voi heittää pesuun, kun tuntuu että kangas on mustanaan maskarasta. Yritin katsoa mikä tämän liinan nimi on, mutta pesulappu on niin kulunut, että siinä ei näy enää mitään. En myöskään mitään aavistusta mistä olen tämän aikoinaan hankkinut. Tämän jälkeen suihkautan kasvoilleni kasvovettä. Valkoruusuista tehty kasvovesi on paljon parempi tuoksu kuin tavallinen ruusuvesi, se ei ole läheskään yhtä vahva.


Tässä vaiheessa yleensä pesen hampaat, jotta kasvovesi ehtii imeytyä. Suihkautan kasvovettä yleensä neljästä viiteen suihkaukseen, vaikka vähempikin riittäisi. Minä vain tykkään niin paljon tästä. Joskus suihkautan sitä kesken päivän, sillä se virkistää väsyneitä kasvoja. Kesällä käytin tätä aina koiranulkoilutus lenkin jälkeen, ja myös ennen sitä.



Seuraavaksi laitan Muru Murun seerumin, muista levittää sitä myös kaulallesi. Tämän jälkeen käytän taas Muru Murun kasvorasvaa, sekä Latvialaisen brändin Mossan silmänympärysvoidetta. Muru Murusta on tullut yksi suosikki merkeistä kasvonhoidon suhteen. Ne tuoksuvat ja tuntuvat iholla ihan mielettömän hyviltä, sekä on hyvä suosia Suomalaista. Mossa on taas halvempaa, paljon halvempaa mutta tuoksuu sitäkin ihanammalta. Sitä löytyy ihan Prisman valikoimasta. Muru Murua en ole löytänyt muualta kuin Ruohonjuuresta.


Kesällä tässä vaiheessa olisin ollut jo valmis. Mutta talvella iho on vain niin kuiva, että se tarvitsee kasvoöljyn. Muutama tippa riittää pitämään kosteuden kasvoilla. Kesällä huomasin, että poskeni pursusivat finnejä kun en millään malttanut lopettaa iltaisin öljyn käyttöä. Tämä on näistä ehdoton suosikkini. Mossan cocktail öljy tuoksuu niin herkulliselta, että voisin vaikka syödä sen.


 

Et tarvitse paljoa aikaa, että voit panostaa ihonhoitoosi. Muista myös rasvat sääret jokaisen suihkukerran jälkeen, sillä ne ovat se ruumiinosa joka kuivuu paljon nopeammin kuin esimerkiksi käsivarret. En tiedä kyllä miksi. Muista kuitenkin ainakin kerran viikossa rasvata koko kroppa. Mitä kosteutetumpi iho, sitä paremmalta iho näyttää ja ainakin toivon, että näin voin myös pitää rypyt poissa. Jokaisen iho tietenkin käyttäytyy erilailla, mutta minun ihoni on ainakin tykännyt tästä rituaalista kovasti. 

Ei kommentteja