Muutto fiiliksiä ja vinkit muuton helpottamiseen

Eläminen muuttokaaoksen keskellä muuttuu hauskasta kamalaksi aika nopeasti. Aika ajoin on ihan hauskaa taiteilla olohuoneesta kylpyhuoneeseen laatikko labyrintin läpi, mutta silloin kun on kiire lähteä töihin ja aamukahvi on jäänyt juomatta, ei naurata ollenkaan kun olet törmännyt jo kolmeen torniin ja kompastunut johonkin lattialla lojuvaan kassiin. Joten jaan postauksen lopussa parit vinkkini, joilla voit helpottaa muuttourakkaa.

Tämä kaaos on aikamoinen treenimotivaation tappaja, kun tilaa ei ole tehdä punnerruksia saati vatsalihasliikkeitä. Jostain tulee aina joku laatikon kulma tielle. Venytteleminen ei myöskään onnistu muualla kuin sängyllä. Kaikkialle kun katsoo, näkyy pelkkää kaaosta, tämä tappaa kaiken motivaation. Turhautuu kun on sotkuista eikä asialle voi tehdä mitään. Tavarasta ei pääse eroon vielä pitkään aikaan, jos aloittaa pakkailun kuukautta aikaisemmin.


Hauskaa tämä muuttaminen on silloin kuin sitä pakkailua jatkaa. Kun laatikko vuoret kasvavat ja saattaa saada jonkinlaisen kassillisen roskiin menevien tavaroiden joukkoon. Siitä saa jonkinlaista kummallista mielihyvää, kun osaa luopua turhasta tavarasta pois. Sillä believe me, tätä tavaraa on aivan super paljon.

Suosittelen aloittamaan muutto urakan oikeasti aikaisin. On kammottavaa ajatella että jättäisin kaiken viimeiselle viikolle tai edes viimeisille päiville. Olen kokenut sen viime muutossani joka oli noin. kuusi vuotta sitten. Ja se jos mikä oli kaamea urakka. Uhraudun elämään kaaoksessa jos se vain mitenkään helpottaa muuttopäivän urakkaa.

 


Tärkein vinkkini muuttamiseen on, kun aloitat pakkaamaan, siivoa samalla kaapit mitkä olet tyhjentänyt. Esimerkiksi, kun tammikuun lopussa tyhjensin kylpyhuoneeni kaapit, jynssäsin kaappien sisäpuolet, vetimet ja sivut. Samalla voi jynssätä myös suihkukopin seinät ja kylpyhuoneen lattian. Näin helpotat loppusiivouksen tekemistä, kun kaikki kaapit ovat jo puunattu valmiiksi.

Toiseksi viimeisellä viikolla myös puunasin uunin ja pellit. Sovin itseni kanssa, että syön pakkasen tyhjäksi ja käytän mahdollisimman paljon ruokaa kuivakaapista, kuin ostaisin vain lisää ruokaa kotiin. Näin saat myös ruokakaappeja tyhjäksi, eikä roudaamista ole niin paljon. Päätin myös että en käytä uunia sen jälkeen, kun olen sen putsannut, sillä en halua jynssätä sitä enää uudelleen. Tämä toimi loistavasti ja mikä parasta, säästin kummasti ruokakaupassa, kun ostin vain pakolliset tuotteet.

Ei kommentteja