Kevään trendit 90-luvulta

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tämän kevään muoti ottaa vaikutteita todella paljon 80 ja 90 luvuilta. Voisit pukeutua saman lailla kuin Fredeissä ja olisit todella tyylikäs. 90 luku on tuttua minulle lapsuuden valokuva-albumeista. Vaikka lapsena ei todellakaan oltu mitään trenditietäjiä eikä edes yläasteella. Muistan selkeästi muutamia trendejä ala-asteelta joita jokainen meidän ikäinen käytti. Vaikka koulun olenkin aloittanut 1999, jotkut trendit palaavat tänä keväänä.

Omasta ala-aste ajoiltani mieleeni tulevat todella paksupohjaiset kengät, niin nillkurit kuin tennaritkin. Mitä paksumpi pohja oli, sitä parempi ja sama pätee nytkin. Järeä pohja on trendikkäimmissä tennareissa. Mieleeni myös tulee farkut, super leveät lahkeet, ehkä enemmän bootcut malliset, kuin suoratlahkeet. Tänä keväänä mennään myös leveälahkeisilla sekä suorilla farkuilla. Valitettavasti pillifarkut menossa muodista pois, mutta minulle ne jää luotto farkuiksi, ainakin vielä vähäksi aikaa. Sillä onhan se nyt fakta että jos omaat treenatut pitkät jalat ja hyvän takamuksen, tulee se paljon paremmin esiin, kuin tasapaksuissa mamma housuissa.


Muoti ottaa vaikutteita aina maailman menosta, eikä siis mikään ihme että Koronan myötä muotiin on tulleet pehmeät trikoo- ja neuloshousut, hupparit sekä oversize malliset vaatteet. Tosin oversize ei ole mikään uusi juttu, tätä trendiä on jatkunut jo muutaman sesongin.

Väljien housujen ja jakkujen tai neuletakkien kanssa yhdistetään crop toppeja tai ihonmyötäisiä t-paitoja. Niin monta vuotta ollaan menty väljissä t-paidoissa, että on outoa laittaa päälle paita joka menee ihoa myötäillen. Onneksi minun vatsamakkarat pääsee pysymään piilossa korkea vyötäröisten housujen sekä väljien paitojen kanssa.

Väljyyttä tulee tuomaan isot kauluspaidat. Nyt voi käydä lainaamassa poikaystävän kauluspaitaa hänen vaatekaapiltaan. Kauluspaidan helma sujautetaan puoliksi farkkuihin ja päälle voi vetäistä syksyltä tutuiksi tulleet hihattomat neuleet.

On minun pakko myöntää, että en ole ihan superinnoissani tulevasta farkkutrendistä ja niistä leveistä lahkeista. Tai pari vuotta sitten tutuiksi tulleiksi crop topeista, ehkä siksi etten omista pyykkilautavatsaa. Mutta Frendejä kun katsoo, niin voisin mielelläni pukeutua joihinkin samoihin asuihin kuin Monica tai Rachel ensimmäisiltä kausilta.


Omia ehdottomia suosikkejani tulevalta keväältä ovat vanha kunnon kukkakuosi, mikä jatkaa useampaa kevättä putkeen. Romanttinen ja naisellinen tyyli pysyy muodissa, maskuliinisen ja oversize trendin rinnalla. Röyhelöhelmat tekevät paluuta mekoissa sekä paidoissa.

Romanttiseen tyyliin sopivia asusteita löytyy paljon. Sillä tämän kevään ja kesän asusteissa toimivat karkkiset sävyt sekä suosikkini smaragdin vihreä. Pieni vihreä laukku olisi niin kaunis lisä yksinkertaisempaankin asukokonaisuuteen. Olen ihastellut tätä Tommy Hilfigerin laukkua aina kun kävelen heidän myymälän ohi.

Kengissä löytyy myös naisellisempaankin makuun vaihtoehtoja jos paksupohjaiset tennarit eivät innosta. Matalat korkoiset eli ”kitten heel” on tullut takaisin useamman vuoden jälkeen. Nämä ovat varmasti jalkaan mukavat ja ehdottomasti kuuluvat minun kesäni kenkävarastoon.



Mitä tulee sitten tämän kevään värivalikoimaan? Ruskea väri jatkaa syksystä kevääseen, oliivin vihreää sekä pastellisävyistä vaalea keltainen sekä lilaan taipuva syreenin väri. Tämä lila ei ole ehkä minun iholleni se parhain väri, mutta se silti hieman houkuttaa vaikka en olekaan yhtään violetin värin ystävä. Kukkamekon kanssa olisi silti hauska yhdistää syreenin värinen neuletakki. Tai kuinka ihana olisi syreenin sävyinen hame kesäksi.

Tällaiselta näyttää tulevat trendit keväälle 2021. Mikä näistä on sinun suosikkisi?


Ei kommentteja