Vappukuvien kulisseissa, kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan

Kaikki ei todellakaan suju suunnitelmien mukaan. Olin suunnitellut, että kuvaan tänä vuonna vappu kuvat ihanassa naapuristossa värikkäiden talojen luona. Pukeutuisin romanttisen tyylikkääseen mekkoon ja kihartaisin hiukseni. Kädessä olisi tietenkin isokasa ilmapalloja ja kuvien tunnelma olisi hauska, keveä ja vappuinen.

Näin ajattelin vielä kaksi kuukautta sitten. Mutta kun aikaa kului ja korona rajoituksen tiukentuivat, ajattelin että jätetään tämä sittenkin ensi vuoteen. Ehkä ihmisten ilmoilla olevat vappu kuvat, eivät nyt sovi tähän maailmanaikaan. Plus kaiken kukkuraksi, en ollut muistanut kysellä itselleni kuvaajaa mukaan. Sillä voisin uskoa, että yksin koheltaminen julkisella paikalla ei olisi varmasti onnistunut, jos vastuulla olisi ollut kamera sekä ilmapallot. Ilmapallot olisivat varmasti karanneet ennen kuin olisin edes päässyt kameran eteen.

 


Tämän vuoden vappukuvat ovat siis otettu omalla parvekkeella, enemmän super rennossa- kuin romanttisessa mekossa. Hiukset kiukuttelivat aamulla, joten ne jäivät huolettomasti auki ilman kiharoita. Täytetyt ilmapallot vaihtuivat itse puhallettuihin palloihin. Ainakin näistä kuvista jäi herkulliset donitsit syötäviksi jo ennen vappua.

Pakko myöntää, että olisin halunnut panostaa kuviin enemmän. Sillä olin suunnitellut pääkopassani upeat kuvat, mutta tietenkään en saanut samaa ajatusta luotua itse kameralle ajan ollessa todella rajallinen. Työkiireet tulivat vastaan ja ainoa kuvaus hetki oli keskiviikkoaamusta ennen töihin lähtöä. Puolen tunnin aikaikkunassa kerkeää tehdä yleensä vaikka mitä, mutta kuvaaminen ei aina luonnistu. Varsinkaan jos vain ajattelee, että ”nyt nopeasti tai myöhästyn bussista”.


 

 

Suunnitelmia on myös itse vapulle. Tosin luulen, että nämä suunnitelmat onnistuvat sillä odotukset eivät ainakaan ole korkealla. Vappu vietetään tuttuun tapaan kotosalla rauhallisissa merkeissä. Siitä on jo useampi vuosi, kun vappua on lähdetty jonkin juhlimaan skumppa pullot kainalossa ja serpentiinit kaulassa. Picnic ei ole koskaan kuulunut minun vapunviettooni, mutta brunssi kuuluu. Brunssi järjestetään varmasti tänäkin vuonna kotona keittiöön tai hyvän sään tullessa ehkä parvekkeelle. Tältä vapulta odotan ehdottomasti oma tekemää simaa, namimunkkeja sekä mimosa drinkkejä ja paljon lautapelejä.


Ei kommentteja