Kesän suosikit

Viime syksynä saadusta kahvikoneesta on ollut kyllä iloa ihan hurjasti, olen addiktoitunut kahviin ja kunnolla. Monta kuukautta myös meni latteartin oppimiseen ja vihdoin aamulatteeni ilmestyy lehtiä ja sydämiä. Joskus joutuu myös arvailemaan mitä kummaa siellä nyt on, onko se sotku vai sittenkin ehkä joutsen? Vahingossa olen tehnyt myös omenan, runkoineen ja lehtineen kaikkineen. Tavallinen perus sydän ei kyllä onnistu vaikka sen pitäisi olla kaikkein helpoin. Jos siellä ruudun takana on kahvi Barista, niin kiitos otan vinkkejä vastaan. Onneksi kahvien väsääminen on silti hauskaa, vaikka kuviot eivät onnistukaan joka kerta.



Löysin myös vahingossa uuden jäätelömaun, joka nousi suoraan kärkilistoille. Nimittäin ”Ben and Jerry’s Chips happens” tämä oli niin outo näky kaupassa. Olimme mammuttimarkkinoilla ja tarjouksessa oli kolme jäätelöä kympillä. Omat suosikkini olivat loppu (half baked ja cinnamonbun), joten jotain oli kuitenkin valittava.


Rakastan sipsejä, se on ehdoton suosikkiherkkuni. Pakkohan se oli silloin kokeiltava sipsijäätelöä. En tiedä miten se sipsi sydän kierre oli sinne jäätelöön tehty, mutta se maistui aivan Estrellan tavallisilta normaali suolatuilta sipseiltä. Ei se ollut rapeaa niin kuin sipsit, mutta toimii. Mikä on todella yllättävää, sillä en tykkääkään makean ja suolaisen yhdistelmistä yleensä ollenkaan.

 


Kesäisin tulee tehtyä aina silloin tällöin myös Sangriaa. Viime vuodelta löytämäni ohje on tallessa ja juoma on ehdoton suosikkini kesäisin. Tänä vuonna olen tehnyt sitä myös alkoholittoman, sillä nappasin ruokakaupastani nopeasti viinin ja tajusin vasta kotona sen olleen alkoholiton.


Sangriassa voi vaihdella mielensä mukaan marjoja. Omiin suosikkeihini kuuluu kirsikat, mansikat sekä persikan palat. Joskus tuntuu, että lasi on pullollaan enemmän hedelmiä kuin itse juomaa. Sangrian ohje on todella helppo. Täytä 1/3 lasista haluamallasi viinillä, lisää hedelmät ja täytä lasi Sprite limonadilla. Jos haluat testata muita kesä drinkkejä, kurkkaa ohjeet viiteen helppoon drinkkiin tästä.



Kitten heels korot ovat olleet trendikkäät jo viime kesästä lähtien. Muistan ostaneeni nämä ihanat korolliset sandaalit viime kesän alennusmyynneistä ja ensimmäistä kertaa ne pääsivät jalkaan vasta tämän vuoden keväällä. Kengät nousivat heti suosikeikseni. Ne eivät hierrä, mikä on taivaallista. Ei kipeitä rakkuloita! Niillä jaksaa kävellä pidemmänkin aikaan ja ne ovat niin mukavat jalassa. Paras ale ostos pitkään aikaan!

 


Viimeisenä suosikkina tulee oma pieni puutarhani parvekkeella. Parveke muuttuu keväällä aina yhdeksi lisähuoneeksi, missä on ihana viettää aikaa. Syödä aamupalaa, juoda päiväkahvit, nauttia maisemista, rauhoittua, tehdä töitä, lukea ja pelata lautapeliä tai vaikka ristikkoa. Parvekkeella saan myös hoitaa omaa pientä puutarhaa. Tällä hetkellä puutarhastani löytyy: Basilika, minttu, herneenverso, timjami, salaatti (joka vihdoin on lähtenyt kukoistamaan), pinaatti, chili (joka maistuu enemmän paprikalle kuin chilille), mansikka, tomaatti sekä avomaan kurkku.


Yksi hyödyllisin tapa on ollut ohjeet kasvien kasteluun sekä lannoittamiseen. Keväällä kirjoitin ylös, mitä kukakin vaatii ja laadin pienen kastelu aikataulun, jotta kasvit pääsevät kukoistamaan. Tietenkin helteiden takia, kastelua on joutunut tehostamaan todella paljon enemmän.


Jonain päivänä tietysti toivon omaa pihaa, jossa saisin vielä laajemmalla valikoimalla kasvattaa ruokaa. Istuisin aamuisin terassin portailla ja nauttisin aamukahvista. En myöskään millään malta odottaa sitä, että kesäisin pääsisi grillaamaan useasti omassa pihassa, omalla grillillä.



Ei kommentteja