keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Den Lille Havfrue

Yksi ehdoton nähtävyys Kööpenhaminassa on pieni merenneito, se pieni hentoinen patsas merenrannalla, joka saa ainakin minut herkistymään. Ne jotka eivät tiedä tämän pienen merenneidon tarinaa ja ei, se ei ole aivan samanlainen kuin Disneyn versio. Tämä merenneito oli myös umpi rakastunut prinssiin ja teki mitävain saadakseen ihmisjalat ja pääsisi hurmaamaan hänen rakkaansa. Jotta hän saisi jalat oli hänen luovuttava äänestään ja ilman ääntä joutui hän katsomaan vierestä, kuinka prinssi rakastui toiseen. Pieni merenneito kuoli sydänsuruunsa ja patsas pystytettiin hänelle merenrannalle, missä hän katsoo surullisena merelle.
Lähellä tätä ihanaa patsasta löytyy Gefion Fountain, joka on mielettömän hieno, hieman erilainen ehkä kuin tavalliset suihkulähteet. 

One of my favorites sights in Copenhagen was Little Mermaid, that little, tender statue by the sea which made little tears in my eyes when I saw it. Those who doesn't know the story of Little Mermaid and no it's not the same than Disney version. This Mermaid was also in love with the Prince and willing to do anything to get human legs and making he to notice her. So that she could have legs, she had to give up of her voice and without her voice she ended up watching him falling love to someone else. This little Mermaid died her sorrow and for that people made statue for her, where she watch sadly to sea.
Near by this sensitive statue is Gefion fountain, little different than other fountains, I think. It's amazing too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti