maanantai 22. elokuuta 2016

Porvoon vanha kaupunki

Sunnuntaina lähdettiin pienelle extempore kaupunkilomalle Porvooseen. En ole muistaakseni ennen käynyt Porvoossa, ehkä ajanut ohi tai käynyt bensa-asemalla, mutta en muuten. Enkä ole nähnyt ennen sitä Porvoon kuuluisaa kirkkoa, olin se nyt nähtävä ennen kuin se poltetaan uudelleen ja päätetään, että turha rakentaa enää uudestaan. Olin tosin kuvitellut aina, että se on harmaa, en tiedä miksi? Onko se joskus ollut harmaa? Sitä en tiedä, mutta olihan se silti erittäin suloinen kirkko mäenpäällä.

Meille sattui ihan mielettömän hyvä sää; aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, elohopea kimposi 25 asteeseen, ellei jopa kolmeenkymmeneen. Varsinkin kirkonmäen jälkeen olin varma, että olen sulanut pelkäksi märäksi läntiksi mukulakiville, oli nimittäin erittäin huono asuvalinta tälle päivälle; farkut ja ohut keveä pusero, mutta ne mustat farkut! Miksi ne juuri silloin piti laittaa? Mutta joskus ei onnistu asuvalinnat nappiin ja onneksi se ei tunnelmaa lannistunut. Sunnuntai oli erittäin onnistunut päivä!

Me and my friend made little extempore trip to lovely Porvoo at Sunday. I think I have never visited there before; I might drive past by it or stopped on a gas station, but nothing more. And this was the first time when I saw that famous church, it was about a time, otherwise someone will burn it again and then someone decide that it is a waste to build it again. It is odd that I have always imagined that it would be gray, I have no idea why, has it been? But it was still really cute one.

We also happen to have a really sunny weather down there, sun was shining from a clean blue sky and mercury reached to 25 or maybe even 30 degrees. After climbing that hill on our way to church I was so sure that I was just a wet spot on rocks, it was so hot and I had a worst outfit picked out. Black jeans and light top, but who on right minded would put black jeans on that hot day? Gladly it didn't ruin my trip; Sunday was really amazing day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti