Viileän kesän hyvät puolet

Kaikki puhuu sitä samaa, ystävät, tuntemattomat viereisessä kahvi pöydässä ja jopa tv. Suomen kesä on lyhyt ja vähä luminen. Henkilökohtaisesti tämä rupeaa jo minua ärsyttämään ja oikein kunnolla. Ei se ole mikään ihme että Suomessa nyt vain on viileämpää, kuin Espanjan auringon alla, asumme kuitenkin aika kaukana päiväntasaajalta.

Se nyt on vain ikävä fakta, että meidän kesän lämpötilat nousevat erittäin harvoin +30 asteeseen, mutta entä sitten? Aina voi lähteä lomalla etelään aurinkoon jos siltä tuntuu, mutta jos nyt otetaan vain irti siitä mitä Suomen kesä meille tarjoaa.

// Everybody is talking about it: friends, unknown people on next café table an even on tv. Finnish summer is short like day. I hate that people are talking about it so much, complaining our summer. Unfortunately it is a fact that Finnish summer is short and much colder than in Spain.

Ollaan iloisia, ettei meidän tarvitse kulkea tätä neljää kuukautta toppatakeissa. Suomen kesässä saadaan käyttää neuleita shortsien kanssa, jakkuja mekkojen kanssa ja pitkiä housuja ja toppeja. Saamme käyttää hameita ilman sukkahousuja, avokkaita ja varvassandaaleja, minusta on mukavaa saada pukeutua laajaan vaate valikoimaan. Vaikka talven jäljitä ovatkin jalat kalpeat, mitä väliä? Niin on muillakin, ellet ole juuri käynyt lomalla välimeren rannoilla. Aina voit laittaa väriä purkista jos oikein ahdistaa. Ja mikä parasta, eipähän tarvitse murehtia jos et laittanut aamulla aurinkorasvaa iholle, sillä palamisen prosentti ei ole kovinkaan suuri, vaikka tietysti suositeltavaa olisi silti käyttää aurinkorasvaa.

On mukavaa että saa vaihdella kesällä vaatteita, ettei aina tarvitse olla toppi ja shortsit päällä ja silti tuntuu että hikoilee, kuin pieni sika. Meille kumminkin sää suosii aina välillä näitäkin helle säitä, joten ei valiteta liiallisesta kuumuudesta, kun ne intiaani kesän lämpöiset päivät saapuvat. Ei valiteta siitä että on liian kylmä, koska oikeasti voisi olla vieläkin kylmempi. Ja mitä sitten jos sataa? Antaa sataa, minusta on mukavaa kävellä sateessa, vaikka tanssia keskellä kaatosadetta jos siltä tuntuu. Enkä oikeasti voi olla ainut, joka nauttii sateen ropinasta ikkunalautaa vasten. Näinä päivinä on ihastuttava istahtaa kahvilaan nauttimaan pala kakkua, sillä siltikään sinun ei ole pakko vetäistä paksua takkia päälle, tarkenet pihalla aivan loistavasti neuleessa tai ohuessa farkkutakissa.

// Let just be glad that we don’t have to wear winter coats, during these few months. In Finnish summer we can wear cardigans with shorts, jackets over dresses, long pants and tops. We can wear skirts without pantyhose and wear pumps and flats. I like that there is a much different outfits what we can wear. And who cares if our legs are pale? Every ones has pale legs, expect if you have just come home from Mediterranean Sea.


I like to change my clothes during the summer, I don’t want always wear shorts and tops and still it would feel like I would sweat like a pig. We still have some of those super-hot summer days, and when those come, let’s not complain about the heat. Let’s not complain how cold it is, because it could be so much colder. And what if it rains?  Let it rain, I like to walk in a rain, maybe even dance in rain, have you ever try it, it’s fun. I can’t be the only one who likes it rain?

Nautitaan siis jokaisesta hetkestä mitä sää meille suosii. Nautitaan siitä, ettei vielä tarvitse vetäistä villakangastakkia päälle tai umpinaisia nahkasaapikkaita jalkaan. Nautitaan tästä ihanasta kesästä, mitä Suomen suvi meille tarjoaa.

Ymmärrän kyllä että moni on odottanut niitä super helteiltä, niitä ilmoja kun haluat vain hypätä vaatteet päällä järveen, sillä et kestä enää sitä kuumuutta. Joten ohessa löytyy asukokonaisuuksia, kesäisiä juuri sellaisia mitä voi käyttää meidän kesässämme, ilman että saa asullaan sellaisen vaikutelman, että olisit valmis syksyyn. Laitetaan yllemme sellaisia vaatteita, mitä pitäisimme intiaani kesän illoissa, kun ilta rupeaa viilenemään, koska sellaisessa ilmassa me elämme lähes koko kesän. 

// Let’s enjoy every minute of what out Finnish summer weather brings us. Let’s enjoy the moment that we don’t have to wear wool coats. I understand that most of us want those hot weathers, like all the time. The feeling, that you want to jump in the water with your clothes on, because you can’t take the heat any longer. So I created few looks for you on side what you could wear in our summer days, and still it wouldn’t look like you would be ready for fall. Let’s make our outfits looks like after those hot summer days, when it’s start so chill a little bit, because that is the weather what our summer has given to us.

*Yhteistyössä: Zalando

Ei kommentteja