Kuivien käsien paras ystävä

Kun kylmät pakkasilmat ilmaantuvat, minun käsi parkani kärsivät. Miinus viisi astetta tarkoittaa sitä, että käteni kuivuvat, siis ihan kokoajan. Niitä saisi uittaa rasvassa, jotkut rasvat saavat puolen tunnin päästä sormenpääni taas kuivumaan. Nyt kun pakkanen on kiristynyt toisella miinus viidellä asteella sanovat kynteni hyvästi. Ne lohkeilevat, liuskoittuvat ja ovat erittäin ruman näköiset. Eikä auta ollenkaan, kun hiplaa vaatteita kaiket päivät, kädet kuivuvat jotenkin entisestään ja neuleiden langat vahingossa jäävät vahingoittuneisiin kynsiini kiinni. Tiedätkö tunteen, kun sinulla on kynnessä pienen pieni lovi ja puet neuleen päälle ja jäät sormestasi kiinni, mitä oudoimpaan asentoon. 

Ei auta muuta kun pitää rasva-arvot kohdillaan, käsirasva pitäisi vain muistaa laittaa joka aamu laukkuun, jotta se olisi käden ulottuvilla tauolla tai kun lähdet kaupungille ystävän kanssa. Illalla saa ravattua kädet samalla kun rasvaa jalat, mutta silti ennen nukkumaan menoa on pakko laittaa rasvaa vielä käsiin. Onneksi asun yksin, sillä nukkumaan meno asento ei ole kauhean luonnollinen kun käteni sojottavat ilmassa, etten vain sotke lakanoitani rasvaan. Onneksi kukaan ei ole sitä näkemässä.

Kynnet pitäisi viilata varmaan joka ikinen ilta ja öljytä kynsinauhat, että kynnet pysyisivät siistin näköisinä. En ole kuukauteen edes jaksanut lakata kynsiäni, sillä niitä saisi olla lakkaamassa kokoajan uudelleen, kun liuskoittuneet kynteni vievät lakat mukanaan. Minulla on kyllä Malavan kynsinauha öljyä kahdenlaista, mutta kun en vain ikinä muista laittaa sitä. Se on tässä se isoin ongelma, että ne pölyyntyvät kynsilakkalaatikossani, kun en tarpeen tullen muista niiden olemassaoloa. Pitää kai yrittää ottaa ne sängyn viereen jotta saan illalla läträttyä kunnolla kosteuttavilla öljyillä ja rasvoilla. 


// When the cold weathers are arriving my hands will dry like all the time especially at minus five degree weathers. And now when the temperature has lower with another five degree my nails are saying goodbye. They flake and peel off and look very unattractive. My jobs doesn’t help the situation, touching clothes all day long feels like my hands dry even more and more. Do you know the feeling when you have tiny flake in your nail and you get stuck of a yarn from a sweater? Yeah, me too.

So what I have to do is trying to remember to take my hand cream everywhere I go. But most of the time I won’t. Luckily at night when I’m moisturizing my legs my hands get the treatment as well, and when it’s time to hit the bed I will add one more layer of hand cream. It’s a luck that I live alone, because it looks so silly when I go to sleep hands pointing away from my sheets so I won’t cock up.

I should also do my nails every night; smooth and oil. I do have two nail oils from Malava, but I never remember to use them. They are just in my nail polish box dusting out; maybe I should take them out and keep it next to my bed so I could make a full nail and hand moisturizing session when I go to sleep.
Tämän Yves Rocherin käsivoiteen kaivan aina esiin kun pakkaset ilmaantuvat, paitsi tänä talvena, kun tajusin vasta viikko sitten, että nythän sitä kannattaisi käyttää oikein urakalla. Oma purnukkani on jo muutaman talven vanha ja ulkokuorikin on vaihtanut Yves Rocherin sivujen mukaan väriä. Ihana lievä kukkaistuoksuinen käsirasva levittyy helposti, kosteuttaa hyvin ja riittää pitkään. Vaikka joudunkin sitä lisäämään pitkin päivää, on se vain niin ihanan tuoksuista, että ei haittaa ollenkaan kun kädet tuoksuvat aina hyvältä. Tämän ihanuuden löydät täältä 

Pieni vinkki vielä rasvan käyttöön. On erittäin epähygieenistä laittaa rasvaa likaisiin käsiin, esimerkiksi juuri kaupungilla kun et pääse ennen sitä pesemään käsiäsi. Syyllistyn tähän valitettavasti itsekin, mutta suosittelen, että rasvaat kädet kaupungilla esim. vessassa käynnin jälkeen, kun olet päässyt pesemään kätesi ja muistathan kuivata ne huolellisesti ennen rasvan laittoa. 


//I love this Yves Rocher hand lotion; it keeps my hands smooth if I remember to use it. I don’t actually mind to add this during the days, because it smells so good. It has this little flower scent, what reminds me of mid-summer. If you want also a long lasting hand cream you ca find it here. I think I bought this few years ago, so the packaging has changed it color to new one of their website.

Here is a little tip for using hand cream. Please use it only when your hands are clean, like after your wash your hands from bathroom visit. Using lotion on dirty skin it’s really unhygienic, even if your skin won’t look or feel dirty, it is. I have done this too and it’s not an easiest thing to do when you are out at town or just bored at bus. 


Yves Rocherilla on nyt tarjous. Saat ensimmäisen tuotteen minkä lisäät ostoskoriisi tilaajalahjaksi, eli täysin veloituksetta. Käytä alennuskoodia LOVE18. Tarjous on voimassa ystävänpäivään asti 14.2.2018.

*Yhteistyössä: Yves Rocher

Ei kommentteja