Ihana rauhallinen Venetsia + matkavlog


Ihana loma on takana ja taas on palattava arkeen. Onneksi kovalta sää shokilta on vältytty, sillä Helsinki on paistatellut auringossa. Vaikka täällä lämpötila ei ole vielä kahdenkymmenen puolella, on pihalla tarjennut silti nahkatakissa. Tiistaiyönä kylmyys iski vasten kasvoja kun kävelimme ulos lentokentän ovista. Siinä vaiheessa olisi niin tehnyt mieli kääntyä takaisin ja ottaa uudestaan kone alle ja lentää takaisin Italiaan tai vaikka johonkin uuteen kohteeseen.
Venetsian ensivaikutelma oli rähjäinen, mutta kun löytää Venetsian suloiset pienet kadut ja kanaalit, vie Venetsia sydämen. Sitä ei voi vain kuvailla miten ihanaa on kävellä keskellä Italian arkkitehtuuria, kauniita taloja, joista osa olivatkin hieman huonossa kunnossa. Kaupunki on sokkeloinen eikä GPS toimi kapeiden katujen keskellä, kunnon vanhan ajan paperikartta on tarpeeseen, ellet halua eksyä oikein kunnolla. Mutta jos totta puhutaan, luultavasti eksyt senkin avulla, niin kuin me. Kapeat kadut ovat oikeasti kapeat, jotkut tiet ovat niin kapeat, että vastaantulijan kanssa on hieman ongelmia; kumpi halaa seinää, kun pitää päästää toinen ohi. 

Suosittelen matkustamaan Ventsiaan keväällä, sillä jos nyt pienillä kaduilla saattoi haistaa kammottavan viemärin hajun. Se on ehdottomasti kuumana kesänä vielä pahempi ja sitä on joka puolella. Nyt sentään sitä oli harvassa, mutta iski joka kerta yhtä kovaa vasten kasvoja. 
Kauppoja ei juuri ole, pelkkää turisi kauppaa ja ravintolaa ravintolan perään. Halusin kovasti shoppailla, mutta ei vain ole mahdollisuutta saada uusia italialaisia kenkiä. Lähellä San Marcon kirkkoa löytyvät ylelliset kaupat Michael Korsista Chaneliin. En oikeastaan ihmettele, sillä tyylikkäät italialaiset, tuskin asuisivat Venetsiassa, ellei rahatilanne olisi aika korkea.

Halpojakin putiikkeja löytyy, mutta ovat halppis ja turisti roinaa. Laukkukaupat pursuavat laukkuja, eikä niihin juurikaan tee mieli mennä sisään, sama vaateliikkeissä joissa ikkunoissa on keltaiset kyltit ja niihin kirjoitettu ”Tutti 8€”, ei kiitos. Mutta jos hyvin käy, saatat löytää mukavan vaatekaupan keskeltä sokkeloista Venetsiaa tai H&M:n Rialton sillan turistirysästä. 
Venetsia on ihanan rauhallinen, ei autoja, vespoja eikä edes pyöriä. Mutta miksi olisikaan, sillä päivän aikana joudut kävelemään reilun kahden kymmenen, ellet viiden kymmenen sillan yli. Siellä kävellessä saat erittäin hyvän porrastreenin. Ainoa melu tulee ihmisistä elämässä heidän arkea, haukkuvista koirista jotka lojaalisti kävelevät omistajan perässä ilman minkäänlaista hihnaa. Ja tietenkin ohi ajavista veneistä, kuuluu hieman moottorin pörinää.

Kerran olimme Venetsiassa, oli pakko lähteä puolen tunnin gondoli ajolle. Kun kuskimme meloi pienille vesiteille, oli aivan hiiren hiljaista. Miten voikaan suurkaupunki olla niin hiljainen, että kuulet vain mustarastaiden laulun ja veden lotinan. Se hetki sai ainakin minun henkeni pysähtymään.
Pienien katujen lisäksi, Venetsiasta löytyy isoja aukioita, jotka Italialaiset valtaavat, kun kello lyö viisi. Afterwork lasilliset ovat täällä kova juttu, paikalliset nauttivat lasin tai pari viiniä tai bellinejä ja vaihtavat kuulumisia. Lapset kerääntyvät syömään jäätelöä tai pelaamaan jalkapalloa, sillä missä muualla voisikaan pelata, sillä sisäpihat ovat täällä erittäin harvassa.
Seitsemän aikaan paikalliset suuntaavat ravintoloihin illalliselle. Joten suosittelen, että varaat pöydän etukäteen tai menet syömään kuuden aikaan, kun ravintoloissa, ei vielä ole juurikaan ketään. Muuten saatat jäädä nuolemaan näppejäsi, kun ravintoloissa, ei vain ole enää tilaa.

Kävimme samalla reissulla myös Firenzessä, mutta se on ansainnut oman postauksensa ja se ilmaantuu tänne ensiviikon alussa. Kuvasin Venetsiassa ollessani videon, mistä jo hieman näkee, kuinka kaunis paikka Venetsia onkaan. Toivottavasti nautitte videosta yhtä paljon, kuin minäkin.

2 kommenttia

  1. Oi, olipa mukava lukea tämä postaus, kun oma Venetsian matka on kohta käsillä! Onko sulla hyviä ravintolavinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On ehdottomasti ja ravintola/ kahvila vinkki postaus ilmaantuu blogiin viikonloppuna :) Ihanaa tulevaa lomaa sulle!

      Poista