Italian kiertäminen jatkuu Firenzessä

Italian matkaan kuului myös Venetsian lisäksi kaksi viimeistä päivää Firenzessä. Nappasimme junan Venetsiasta, josta matka Firenzeen kului kahdessa tunnissa, eikä lippukaan maksanut kuin kolmikymppiä per henkilö. 

Koska lähdimme aamulla heti aamiaisen jälkeen ja meidän asunnossamme oli kahvinkone hajonnut, oli mukava yllätys kun junassa kahvivaunu työnnettiin ohi ja kaikki kuului junalipun hintaan. Kahvin lisäksi kärrystä sai teetä, viiniä, coca colaa, jääteetä, pieniä vesipulloja ja tuoreita croisantteita hillolla tai ilman. Mikä parasta tunnin jälkeen henkilökunta tuli kysymään haluammeko vielä jotain, vaikka kahvikäryt olivatkin toisessa päässä junaa. 
Ensivaikutelma Firenzestä oli myös erittäin rähjäinen, eikä ihme sillä juna-asema sekä meidän hotellimme sijaitsi vanhassa kaupungissa. On siis ymmärrettävää, että kaupunki ei ollut silmähivelevää, ei mitään sellaista kuin Roomassa, Venetsiassa tai Milanossa. Kaikki nähtävyydetkin olivat paikannettu vanhaan kaupunkiin, joten kaikkialle oli helppo kävellä, sekä plussaa oli, että täällä oli kauppoja mielin määrin. Harmikseni meillä ei ollut aikaa shoppailla sillä päiviä oli niin vähän jäljellä.

Venetsian jälkeen oli jo unohtanut, kuinka kaaoksinen Italian autokulttuuri on. Joten muistakaa olla erittäin varovaisia liikenteessä, kävelijänä ja varsinkin autoilijana. 
Viimeisenä päivänä meidän lento lähti jo iltapäivällä, joten aikaa jäi kiertää vain parissa museossa. Firenzen muuhun kaupunkiin saimme ainoan kosketuksen taksimatkan aikana. Harmittaa, sillä tuohon kauniiseen välimerellisen näköiseen kaupunkiin olisin halunnut tutustua enemmänkin ja myös olisi ollut hienoa nähdä myös Pisan kaltevatorni, vaikka se onkin monien kilometrien päässä Firenzen keskustasta.

Videolta pääsette näkemään millaista Firenze voi tarjota. Tähän kaupunkiin voisin tutusta vielä paremminkin. Kuka muuten tunnistaa tv-ohjelman joka näkyy matkavideolla?

Lue myös:

Ei kommentteja