Junalla Sveitsiin vuorien keskelle


Meidän matkailuun Sveitsissä kuului juna. Lensimme halpojen lentojen takia Zurichiin sekä Helsinkiin, joten matka Geneveen piti taittaa helposti julkisilla.

SBB kautta oli helppo ostaa junaliput ennakkoon, sillä mitä aikaisemmin varaat lippusi, sitä halvemmalla ne saat. Me varasimme pari viikkoa aikaisemmin ja meno yhteen suuntaan maksoi vajaan 50€ kahdelta henkilöltä. SBB kautta löytyy super saver lippuja, jota me käytimme. Näissä on se huonopuoli, ettei näitä voi vaihtaa joten jos missaat junan, joudut ostamaan uuden lipun.


Me jouduimme vaihtamaan junaa Zurichin asemalla, kun tulimme lentokentältä ja suuntasimme Geneveen. Vaihtoaikamme oli vain 8min, mikä jälkikäteen oli aivan liian vähän. Jouduimme juoksemaan ihan täysiä toiselle laiturille, ensin rappuset alas ja sitten taas ylös, sillä Zurichin juna asema on monessa eri tasossa ja todella iso. Mikä tajuttiin vasta kun oli aika lähteä Zurichista kotiin.

Oli mieletön onni, että meidän lähtö laituri oli vain kolmen laiturin päässä, sillä lähtötauluja ei ollut ja junien numerot eivät ole todellakaan samat mitkä näkyvät junalipussa. Esimerkiksi jos lipussa lukee juna IC502, juna on aseman taulujen mukaan IC5. Joten kannattaa katsoa lähtö aikaa ja määränpää niin onnistut löytymään oikean junan.



Juna matkailun paras osa on ehdottomasti maisemat. Vaikka en saanutkaan toivomiani Alppi maisemiani niin kuin Idän pikajunassa, oli nämä näkymät silti upeat. Paljon vuoria vai olivatko pelkkiä tuntureita, tunneleita ja kauniita kaupunkeja. Osan matkaa näkymät toivat mieleeni Italian isoineen viinitarhoineen mutta joskus näky näytti samalta kuin Sound of musicin pellot.


1 kommentti

  1. Nyt kun olet Sveitsiä nähnyt niin kannattaa tutustua myös Itävaltan Tiroliin. Täällä on kauniita kaupunkeja, kuten Innsbruck ja hienoja perinteisiä kyliä kuten Alpbach. Mikä parasta täällä on hinnat edullisempia kuin Sveitsissä. Itse pyrin aina ajamaan Sveitsin läpi pysähtymättä ja lounas on joko Ranskassa tai Itävallassa:D
    Myös Etelä-Tiroli eli pohjoisin Italia on upeaa paikkaa. Esimerkiksi Meranon ja Bolzanon ympäristö ja kaikki ne upeat turkoosit ja kirkkaat vuoristojärvet.

    Tästä pääsee blogiini Tirolin patikointimaisemiin https://finintirol.fi/patikointi-itavallassa-rofan-kotkanpesa-2039-metria/

    ja tästä pääsee Italian puolelle, järville ja vuorille https://finintirol.fi/elamani-paras-lomamatka-etela-tiroli-italia/

    VastaaPoista