Kotikaranteenin hellemekot ja cocktail-tunnit

Keväinen aurinko paistattelee jo ulkona ja houkuttelee pihalle ihmisiä lenkkeilemään. Jos ravintolat olisivat auki, olisin varma, että terassikausi olisi alkanut ja ihmiset olisivat vallanneet terassit. Nyt joudumme nauttimaan omista takapihoistamme ja parvekkeistamme, jos siihen vain on mahdollisuus.

Aurinkoinen ilma sai minut miettimään kesämekkoja, niitä ihania hellemekkoja joiden helmat lepattavat tuulessa. Miten sääli onkaan, että hellemekkojen käyttöaika vuodessa on niin lyhyt. Tämä ajatus sai minut inspiroitumaan ja kokosin erilaisia asukokonaisuuksia kevät käyttöön.

Tästä voit napata vinkit talteen, kun on aika taas mennä ihmisten ilmoille tai tälläytyä nyt kun lähdet makuhuoneesta olohuoneeseen. Jos olet parisuhteessa, nyt olisi oiva aika ottaa käyttöön vanha tapa, nimittäin cocktail-tunti. Vaihdatte karanteeni verkkarit siisteihin vaatteisiin ja istahdatte viinin tai vaikka Pepsi-lasin kanssa omalle terassille tai olohuoneeseen oikeasti juttelemaan. Jos asut yksin, parvekkeelle tai sohvalle voi hyvin napata kirjan cocktailin seuraksi. 


Ensimmäinen asu on ihanan keväinen, hempeä roosan värinen hame yhdistettynä isoneuloksikseen neuleeseen. Jos alaosa on kevyt, tykkään yhdistää muhkeita neuleita niiden kaveriksi. Harteille oversize mallinen farkkutakki ja jalkaan saappaat. Halutessasi voit laittaa myös jalkaan tennarit, mutta mielestäni nyt varhaisessa kevään merkeissä saappaat menevät keveän hameen kanssa oikein hyvin.


Toisessa asussa on tämän kesän ehdoton ykköstuote nimittäin safarimekko. Safarimekon kaveriksi menee nahkatakki ja saappaat tai vaihtoehtoisesti maiharit, jotta asuun saadaan hieman ilmettä. Koristellaan vielä asu ruskean sävyisillä asusteilla ja yksinkertainen mekko asu on valmis. 


Viimeinen asu on hempeä, romanttinen, mutta asenteella. Kun suloisen ”girl next door” – tyyppisen mekon kanssa yhdistää nahkatakin, tulee mieleeni hieman 50-luku ja cry baby elokuva. Jotta tyttömäinen söpöys ei katoaisi maihareiden ja nahkatakin kanssa, lisää hiuksiin hiusdonitsi tai rusetti.


Lue myös:

2 kommenttia

  1. Kivoja asukokonaisuuksia. Toivotaan, että päästään pian vapaasti ihmistenilmoille kevätkamppeissa

    VastaaPoista