Kesän 5 suosikki drinkkiä



Kukapa ei nauttisi ajasta terassilla. Aurinko lämmittää mukavasti samalla kun nautiskelet kylmää herkullista juomaa. Tästä inspiroituneena listasin omat kesän viisi suosikki drinkkiäni, jotka voi helposti tehdä kotona. En ole koskaan tilannut näitä mistään ravintolasta joten en tiedä miten näiden tilaaminen siellä onnistuu.  Osan näistä voi tehdä myös alkoholittomana. Valitsit sitten alkoholillisen tai alkoholittoman version nämä, ovat yhtä herkullisia.

Täällä Helsingissä terassit ovat täpö täynnään eikä turvavälejä ole laisinkaan. Iloinen ihmisten sorina kaupungilla tuo hyvän mielen varmasti jokaiselle yrittäjälle. Kirjoittelinkin parisen viikkoa sitten toisesta vaihtoehtoisesta terassista, missä ei tarvitse murehtia naapuri pöydän aivastajia. Jutun voit lukea tästä. Jos täydet terassit eivät innosta, kokeile näitä ihania kesä drinkkejä kotona. Valitse suosikkisi ja tee sitä vaikka jo nyt Juhannuksena.


Raikas Selja juoma

5cl seljankukka siirappia
3dl Sodavettä

Rakastan seljakukkajuomia, niitä vain on vaikea löytää. Joten oli todella innoissani kun sattumalta huomasin Stockamnnin herkussa Seljankukka siirapin. Tätä kun laittaa lasin pohjalle ja kaataa lasin täyteen sodavettä saa aivan todella hyvän juoman aikaiseksi. Juoman voit koristella vielä mintun oksalla.


Rasperry margarita

0,5tl sokeria
3cl limoncello
3cl tequila
1dl vadelma (pakaste)
2cl sitruunatiivistettä

Olen aina rakastanut margaritoja, se taitaa olla myös ensimmäinen drinkki minkä tilasin baarista kun täytin 18. Kaikki ainekset vain sekoitetaan blenderissä ja kaadetaan lasiin. Pakaste vadelmat toimivat tässä hyvin jääpaloina, joten juomasta tulee ihanan viileä.

Jos haluat tehdä tästä alkoholittoman version, korvaa alkoholi Juissin sitruuna mehulla.


Cremsicle

2cl tequila
1cl triple sec
2cl vodka
10cl appelsiinimehu

Tämä drinkki muistuttaa paljon mimosaa, mutta on aavistuksen tujumpi. Aurinkoinen lasillinen on helppo tehdä. Laita kaikki ainekset sheikkeriin ja sekoita.  Lisää sheikkeriin vielä jääpaloja jotta saat juomastasi kylmän, kaada sitten juoma lasiin siivilän läpi.


Sangria

2cl sitruuna tiiviste
15cl valkoviiniä
Sprite
Suosikki hedelmiäsi

Tämä on klassikko juoma. Olen aina pitänyt enemmän valkoviiniin tehdystä sangriasta, kuin punaviinistä. Tästä annoksesta tulee vain yksilasillinen, joten sinun ei tarvitse juoda koko kannullista tätä kesän herkku juomaa. Parasta tässä juomassa on se, että lopuksi hedelmät ovat imeneet itseensä sangriaa ja niiden syöminen on aivan parasta.

Viipaloi suosikki hedelmiäsi lasin pohjalle. Pakaste marjat toimivat tässäkin hyvin jääpaloina. Kaada hedelmien päälle sitruuna tiiviste, viini ja täytä lasi Sprite limujuomalla.  Anna tekeytyä jääkaapissa hetken ja nauti.

Alkoholittoman juoman saat kun jätät viinin pois. Herkullinen ja hedelmöinen sitruuna juoma on taattu


Vihreä Rommi omena

6cl rommia
3dl Fanta vihreä omena limonadi

Tämä drinkki on versio rommi drinkistä, jota tilasin Weekend festivaleilla pari vuotta sitten. Super simppelistä juomasta on tullut yksi all time favorite kesä juoma. Kaikki ainekset vain lasiin ja raikas kesädrinkki on valmis.

Toivottavasti löysit mieleisesi kesä cocktailin. Teit sen sitten alkoholilla tai ilman, olen varma että nautit näistä.

2 kommenttia

  1. Ompa kauniin ja raikkaan näköisiä juomia. Pitääpä testata tulevina hellepäivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Kaikki juomat ovat todella helppoja tehdä :)

      Poista