Ensimmäinen loma hostellissa

Palataan hetkeksi Tukholmaan, missä kävimme serkkuni kanssa pienellä get away reissulla kesäkuun alussa. Tukholma on hyvin Helsinkimäinen, aivan kun koko kaupunki olisi pelkkää Punavuorta, Eiraa ja Ullanlinnaa, kaunista arkkitehtuuria on joka puolella.

Viimeksi olen käynyt Tukholmassa yläasteella ja itse asiassa samassa seurassa. Koska viime kerrasta on vierähtänyt yli kymmenen vuotta, on selvästikin normaalia, etten muista koko kaupungista juuri mitään. Oli ihana nähdä nyt uusin silmin koko kaupunki sen koko komeudessaan. Välillä on myös hyvä tutustua naapuri maahammekin ja harjoittaa Ruotsin kielen taitoa, koska oma kielitaitoni on ainakin ruostunut ihan älyttömän huonolle tasolle.
Tämän reissun tarkoituksena oli shoppailla oikein kunnolla ja tutustua vanhaan kaupunkiin. Mitään muuta odotuksia, meillä ei juuri ollut tälle matkalle. Tämä oli myös se kerta, kun minut puhuttiin ympäri asustelemaan hostellissa. Olen aina kuvitellut hostellien olevan suttuisia, täynnä bilettäjiä ja, että siellä joutuu jakamaan huoneen tuntemattomien ihmisten kanssa.

Olen kiitollinen siitä, että minut puhuttiin ympäri, sillä tämä kokemus kaatoi minun odotukset aivan nurin. Tämä erittäin suloinen hostelli sijaitsi aivan keskustassa ja vannon, että seuraavalla kerralla majoitun samaan paikkaan. Tämä majatalon näköinen hostelli, toi mieleeni amerikkalaisista elokuvista tutut bed and breakfast paikat.
Henkilökunta oli mukavaa ja avuliasta. Oma huoneemme sijaitsi toisessa kerroksessa, johon piti kävellä erittäin kapeaa ja jyrkkää portaikkoa, vessat olivat yhteiset kaikkien kanssa, mutta oma huoneisto oli lukollinen ja vain meidän omassa käytössämme.

Kellarissa sijaitsi keittiö, jossa reppureissaajat laittoivat iltaisin itselleen illallista ja missä mekin pidimme aamupalaamme, jonka olimme ostaneet kadun varrella olevasta ruokakaupasta. Alhaalla sijaitsi myös kylpytilat, jotka olivat erittäin siistit, lukolliset suihkukopit vierivieressä. Tämä paikka oli todella idyllinen ja suosittelen ehdottomasti, jos olet reissaamassa pienellä budjetilla.
Vanhakaupunki oli ihana paikka; pientä kapeaa käytävää, vanhoja taloja ja tietysti kuninkaallisten palatsi. Vanhassa kaupungissa on oiva paikka käydä pienellä päivä retkellä, nauttia lounas tai kahvit pienessä kahvilassa. Ja jos oikein näppärästi osut paikalle, saatat nähdä vahdin vaihdoin palatsin luona. Meillä kesti kauan tajuta, mitä oli oikein tapahtumassa, kun lauma sotilaita ja soittokuntaa ratsasti paikalle musiikin saattelemana.
Satuimme sattumalta myös food tec messuille, ihmettelimme missä soi live musiikki ja parin korttelin päästä avautui puisto täynnä Ruotsalaisia nauttimasta ruuasta ja juomasta livemusiikin tahdittelemana. Meille osui vielä mitä mahtavimmat säät, Tukholma paistatteli koko viikonlopun auringon paahteessa. Puistossa oli ihana istua täyden paahteen alla viinilasi kädessä ja nauttia mitä Tukholma meille tarjosi.

Kurkkaa myös alla oleva video! Millainen on oikein se ihana Tukholma.

Lue myös:

Ei kommentteja