Elämänlaadun parantaja OURA


Olen viime aikoina ollut aamuisin ihan mielettömän innoissani siitä, että näen miten hyvin olen nukkunut. Ostin nimittäin tammikuussa Oura – sormuksen ja tämä jos mikä on mielenkiintoinen.

Sormus kertoo sinulle mm. kehon lämpötilan, sykkeen, unen laadun, askelmäärän sekä kuluneet kalorit. Aamulla Ouran appsi kertoo minulle, kuinka voin. Olenko palautunut eilisestä treenistä tai työrupeamasta. Jos lämpötilani on noussut hieman normaalia korkeammaksi, sovellus kehottaa ottamaan rauhallisesti.



On mielenkiintoista lukea aamulla unen kestoa ja huomata miten omat elämäntavat esimerkiksi vaikuttavat REM-unen pituuteen. Minulla varsinkin on ongelmia liian vähäisen REM -unen saannista, vaikka tuntuukin että näen unia vaikka kuinka paljon. Ehkei tämä ole 100 % tarkka, mutta ainakin suuntaa antava jos ei muuta.

On ihanaa, että jokin niinkin yksinkertainen kuin sormus ja sen sovellus auttavat elämään paremmin. Vinkkaavat, että voisit mennä tänään aikaisemmin nukkumaan tai rauhoittumaan aikaisemmin ennen unia, ettei uni olisi niin katkonaista seuraavana yönä.



Myös tämä sormus kehottaa liikkumaan enemmän. Se antaa sinulle tietyn askelmäärä tavoitteen ja nostaa tai laskee sitä ajan kanssa. Kun olet kunnolla palautunut, askelmäärä saattaa olla korkeampi kuin yleensä. Näin se kannustaa sinua treenaamaan enemmän.

Minulla tulee työpäivän ohessa askeltavoitteet melkein aina täyteen. Joten ei mikään ihme, että kärsin usein kipeistä jalkapohjista ja jumahdan tämän takia työpäivän jälkeen sohvalle. Tämän appsin myötä olen huomannut, että olen turhaan voinut huonoa omatuntoa kun olen jäänyt sohvalle, enkä tehnyt jotain rakentavaa. Sillä voin aina seuraavana päivänä virkeämmin kuin olen ottanut rahallisen illan itselleni.

Tämä ei tosiaan ole mikään yhteistyö postaus.  Ajattelin kertoa vain omia mietteitä tästä sormuksesta, jos olet itse harkinnut sen hankkimista. Sillä onhan tämä arvokas hankinta, mutta ehdottomasti minun elämäntapojeni parantaja.


Lue myös:

2 kommenttia

  1. Kuulostaapaas mielenkiintoiselta laitteelta! Ja vielä noin nättikin, ei heti uskoisi aktiivisuuden mittaajaksi *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Oiva vaihtoehto, jos ei halua älykelloa.

      Poista